Πέφτει άπλετο φως LED σε πόλη και χωριά του Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

«Τρέχουν» δύο τεχνικές παρεμβάσεις κι αναμένεται και τρίτη - Από τη Σπάρτη ξεκίνησε η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών

Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021 20:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πέφτει άπλετο φως LED σε πόλη και χωριά του Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Από την οδό Λυκούργου ξεκίνησαν στη Σπάρτη οι εργασίες αντικατάστασης παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με νέους λαμπτήρες τύπου LED 60 watt, που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και παρέχουν πολύ καλύτερα επίπεδα φωτισμού. Πρόκειται για παρέμβαση στο πλαίσιο προμήθειας 600 φωτιστικών και του συνοδευτικού εξοπλισμού που, όπως ανέφερε στον «ΛΤ» ο κ. Γιάννης Ράλλης-ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Σπάρτης Π. Δούκα, θα εγκατασταθούν σε διάφορους δρόμους της πόλης, αλλά και σε περιοχές σε όλη τη γεωγραφική έκταση του Δ. Σπάρτης.

Την ίδια στιγμή εξελίσσεται απρόσκοπτα η εργολαβία, προϋπολογισμού ύψους 400.000 ευρώ, που υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και αφορά την εκτέλεση εργασιών πλήρους υποδομής ηλεκτροφωτισμού (υπόγειο δίκτυο καλωδίων, φρεάτια, ιστούς, σύγχρονα φωτιστικά σώματα LED, βραχίονες κλπ) σε τμήματα των οδών: Αρχιδάμου, Όθωνος Αμαλίας, Λεωνίδου, Επισκόπου Βρεσθένης, Θερμοπυλών, Πλατανιστά, Αλκμάνος και σύμπλεγμα οδών πέριξ της πλατείας Δούκα. Μάλιστα, ο δήμαρχος Π. Δούκας είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα ως «έργο πνοής κι ένα από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο ηλεκτροφωτισμού που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα στη Σπάρτη».

Επισημαίνεται, ακόμα, πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθεί και δεύτερο -μεγαλύτερο- έργο ηλεκτροφωτισμού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ για την πόλη της Σπάρτης, το οποίο θα συνοδεύεται από σχετική μελέτη που έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Τα διοικητικά στελέχη και οι υπάλληλοι των τεχνικών συνεργείων του Δ. Σπάρτης εργάζονται πυρετωδώς για την αποπεράτωση ενός διευρυμένου τεχνικού πρότζεκτ που υπόσχεται να αναβαθμίσει αισθητά το επίπεδο ορατότητας στην πόλη κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, ειδικά σε σημεία και περιοχές όπου ο φωτισμός είναι ελλιπής ή και ανεπαρκής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti