Ανοίγει τις πύλες της η εμποροπανήγυρη Γυθείου

Θα διεξαχθεί από 14 ως 20 Σεπτεμβρίου - Στους πυρόπληκτους τα έσοδα του Δήμου Αν. Μάνης

Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2021 13:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοίγει τις πύλες της η εμποροπανήγυρη Γυθείου

Κανονικά θα διεξαχθεί φέτος -τηρουμένων αυστηρά όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από τον κορωνοϊό- η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη του Γυθείου. Το εμπορικό-ψυχαγωγικό δρώμενο, που διοργανώνεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην έδρα του Δήμου Αν. Μάνης, κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, με ενσυναίσθηση των καταστροφών και των προβλημάτων που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές, μετά από πρόταση του δημάρχου Π. Ανδρεάκου και σύμφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα έσοδα που θα εισπραχθούν από τους συμμετέχοντες επαγγελματίες θα διατεθούν στους πυρόπληκτους πολίτες του Δήμου Αν. Μάνης.

Επισημαίνεται πως η εμποροπανήγυρη Γυθείου αποτελεί τη μοναδική διοργάνωση αυτής της μορφής που θα πραγματοποιηθεί φέτος σε μεγάλη πόλη της Λακωνίας, καθώς όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, ματαιώθηκε και η φετινή (όπως και η περσινή) εμποροπανήγυρη Μυστρά.

Κάθε χρόνο ο Δήμος Ανατολικής Μάνης διοργανώνει την ετήσια εμποροπανήγυρη Γυθείου, γύρο στις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Πρόκειται για ένα πατροπαράδοτο έθιμο, το οποίο έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής. Αρχικά, ξεκίνησε ως ζωοπανήγυρη και διαχρονικά έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο γνωστές εμπορικές πανηγύρεις του νομού και όχι μόνο. Δεκάδες μικροπωλητές στήνουν τους πάγκους τους, προσφέροντας κάθε λογής πραμάτεια, ενώ το σκηνικό συνδυάζεται με διασκέδαση, παιχνίδι και εκλεκτά εδέσματα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti