Εκδηλώσεις μνήμης στη Σπάρτη για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Τρίτη, 14 Σεπτέμβριος 2021 15:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδηλώσεις μνήμης στη Σπάρτη  για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Με τον Νόμο 2645/1998 η Βουλή των Ελλήνων με το καθιέρωσε τη 14η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Με το Π.Δ. 304/2001 σε εξουσιοδότηση του παραπάνω Νόμου καθορίζονται οι λεπτομέρειες και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.

Με σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων για την ημέρα αυτή, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 σε ολόκληρη την επικράτεια, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Στην πόλη της Σπάρτης την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
α)  Γενικός σημαιοστολισμός.
β)  Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων κλπ.
γ)  Δοξολογία - ομιλία στον Μητροπολιτικό Ναό
δ)  Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti