Ταξίδια με ΚΤΕΛ μόνο με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ

Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ -  Βεβαίωση αρνητικού rapid ή μοριακού τεστ πρέπει να φέρουν οι ανεμβολίαστοι επιβάτες

Τετάρτη, 15 Σεπτέμβριος 2021 12:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ταξίδια με ΚΤΕΛ μόνο με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ

Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, η επιβίβαση για άτομα άνω των 12 ετών σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ για υπεραστικές διαδρομές, επιτρέπεται μόνο εφόσον οι επιβάτες διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης (έως 6 μηνών) ή έχουν υποβληθεί σε rapid test (48 ωρών) ή PCR test (72 ωρών). Οι επιβάτες οφείλουν να φέρουν τα παραπάνω έγγραφα (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) για την επίδειξή τους σε τυχόν έλεγχο πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που κοινοποίησε το ΚΤΕΛ Λακωνίας, οι ταξιδιώτες, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και διακινούνται με ΚΤΕΛ που εκτελούν υπεραστικά δρομολόγια, υποβάλλονται έως 48 ώρες  πριν το ταξίδι τους σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test) είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που πραγματοποιείται έως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

Οι ανωτέρω διαγνωστικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δαπάνη των επιβατών, και αποδεικνύονται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης είτε σε έντυπη μορφή, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο. Ειδικώς η δήλωση self-test εκδίδεται μέσω της ιστοσελΙδας gov.gr.

Ακόμα, οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, υποβάλλονται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα. με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές η σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω, ως υπεραστικά θεωρούνται τα δρομολόγια που εκτελούνται σε διανομορχιακές γραμμές, δηλαδή μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οι συγκοινωνιακοί φορείς οφείλουν να ενημερώνουν επαρκώς και με σαφήνεια το επιβατικό κοινό για την ισχύ των νέων μέτρων, αναρτώντας πληροφοριακό έντυπα σε εμφανή σημεία των σταθμών, καθώς και επί των οχημάτων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti