Συνάντηση της Επιτροπής Πυρόπληκτων με τον δήμαρχο Αν. Μάνης

Οι ενέργειες για ανακούφιση των πληγέντων κι αποκατάσταση ζημιών

Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2021 12:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση της Επιτροπής Πυρόπληκτων με τον δήμαρχο Αν. Μάνης

Με τη Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Μάνης συναντήθηκε την Τρίτη 14/9 στο γραφείο του ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία με τα μέλη της επιτροπής την οποία αποτελούν μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης, πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες της περιοχής.

Ο κ. Ανδρεάκος ενημέρωσε αναλυτικά την Επιτροπή για τις ως τώρα κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών. Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, κατόπιν συζητήσεων με τους προέδρους των κοινοτήτων, αλλά και σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στον δήμο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τον σχεδιασμό των έργων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες προχώρησαν άμεσα σε αναλυτικές καταστάσεις έργων. Ακολούθησε η σύνταξη των αντιστοίχων μελετών οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη υποβληθεί προς χρηματοδότηση στα αρμόδια υπουργεία.

Τα μέλη του Συντονιστικού της Επιτροπής, ζήτησαν από τον δήμαρχο Αν. Μάνης μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες δημότες,, όπως τη μείωση των δημοτικών τελών και την σύμπλευση του δήμου στην κοινή πορεία των διεκδικήσεων για τη λύση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο Π. Ανδρεάκος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti