Ώθηση για υλοποίηση του αρδευτικού Τρινάσου και του φράγματος Κελεφίνας

Η επαφή που είχε ο Αθ. Δαβάκης

Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2021 12:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ώθηση για υλοποίηση του αρδευτικού Τρινάσου και του φράγματος Κελεφίνας

Με τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14/9 ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων και υπεύθυνο εγγείων βελτιώσεων της ΔΑΟΚ Λακωνίας Γιώργο Μπουραζάνη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση δυο σημαντικών έργων για τη Λακωνία, του κλειστού αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και του φράγματος της Κελεφίνας.

Οι κύριοι Δαβάκης και Μπουραζάνης ανέλυσαν διεξοδικά στον Δ. Παπαγιαννίδη τα εμπόδια που έχουν προκύψει στις διαδικασίες υλοποίησης των δυο αυτών ζωτικής σημασίας έργων για την αγροτική παραγωγή της Λακωνίας, ενώ πρότειναν λύσεις για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Ο κ. Παπαγιαννίδης επικοινώνησε άμεσα με τους προϊσταμένους της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ζήτησε ενημέρωση για το σημείο που βρίσκονται τα έργα. Στη συνέχεια, έδωσε σχετικές κατευθύνσεις.

Αναφορικά με το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου, ο γενικός γραμματέας ζήτησε να ικανοποιηθούν κατά Νόμον, όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι τρεις παρατηρήσεις του Δασαρχείου Γυθείου στη μελέτη του έργου.

Όσον αφορά στο φράγμα της Κελεφίνας, έδωσε εντολή να προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες το εκτιμητικό έργο το οποίο έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, καθώς επίσης και να επικαιροποιηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα τιμολόγια της μελέτης, με βάση τις αλλαγές που έχουν γίνει στις τεχνικές προδιαγραφές του σκυροδέματος, αλλά και στα τιμολόγια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά από την παραπάνω εξέλιξη, ο κ. Δαβάκης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Δ. Παπαγιαννίδη, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τα έργα, πρόσκληση την οποία απεδέχθη για τον ερχόμενο μήνα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι με την συνάντηση αυτή δώσαμε μια καλύτερη ώθηση στα δυο χρονίζοντα αρδευτικά έργα του τόπου μας», δήλωσε ο κ. Δαβάκης μετά το πέρας της συνάντησης. «Το καλό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει», συμπλήρωσε ο βουλευτής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti