Νέα υπερσύχρονη στέγη απέκτησε το Γυμνάσιο Νεάπολης (ΦΩΤΟ)

Αποπερατώθηκε η νέα πτέρυγα στον χώρο του Λυκείου

Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2021 13:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα υπερσύχρονη στέγη απέκτησε το Γυμνάσιο Νεάπολης (ΦΩΤΟ)

Μια ακόμη νέα σχολική μονάδα απέκτησε η Κοινότητα Νεάπολης Βοιών, καθώς κατασκευάστηκε κι ολοκληρώθηκε η νέα πτέρυγα στον χώρο του Λυκείου της πόλης όπου  θα φιλοξενηθεί το Γυμνάσιο. Οι εγκαταστάσεις, προϋπολογισμού 1.009.666,88 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%), έρχονται να αναβαθμίσουν κατακόρυφα τις εκπαιδευτικές υποδομές του Δ. Μονεμβασίας στη ΔΕ Βοιών.

Η αποπεράτωση μιας αναγκαίας υποδομής επιτελέστηκε μετά από μεθοδευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Μονεμβασίας, που είχαν ως στόχο τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΣΠΑ 2014-2020» με φορέα υλοποίησης τον Δ. Μονεμβασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, τη διοικητική παραλαβή και τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού, το κτίριο παραδόθηκε προς χρήση στους μαθητές της ΔΕ Βοιών και στο εκπαιδευτικό προσωπικό στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το τελευταίο 15ήμερο, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του δήμου, της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου, έγινε δυνατή η μεταφορά του εξοπλισμού και η εγκατάστασή του και κατέστη δυνατή η λειτουργία των γυμνασιακών τάξεων στο νέο κτίριο.

«Εκφράζω τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήριά μου  σε όλους όσους μόχθησαν για την επίτευξη του επιτυχόντος αποτελέσματος», δήλωσε ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης. Ακόμα, επεσήμανε πως «για τον Δήμο Μονεμβασίας τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αποτελούν προτεραιότητα και πάντα θα είναι στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους για τη δημιουργία ενός δημόσιου σχολείου, ανοικτού στην κοινωνία και τον κόσμο, που θα παρέχει γνώσεις και εφόδια ώστε κάθε νέος και νέα να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του».

Η «ακτινογραφία»  
του νέου κτιρίου
Το νέο σχολικό κτίριο που φιλοξενεί πλέον το Γυμνάσιο Νεάπολης συνολικής δόμησης 1.274,20 τ.μ., σύμφωνα με τα προδιαγραφόμενα στο σχετικό κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας αποτελείται από: α) υπόγειο - πρώτο ισόγειο συνολικής δόμησης 492,29 τ.μ. στο οποίο βρίσκονται το λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο, αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσες διδασκαλίας WC, WC για Αμεα και αποθηκευτικούς χώρους, β) το δεύτερο ισόγειο συνολικής δόμησης 528,77 τ.μ. με WC αγοριών, κοριτσιών, Αμεα και προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων και παρασκευαστήριο και γ) τον 1ο όροφο συνολικής δόμησης 253,14 τ.μ. στον οποίο βρίσκονται τα γραφεία καθηγητών, διευθυντών, υποδιευθυντών, γραμματείας, αναρρωτήριο, WC προσωπικού, Αμεα και χώροι αναμονής. Ταυτόχρονα ανακαινίστηκε ο περιβάλλων χώρος και οι υπαίθριοι - ημιυπαίθριοι χώροι.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti