Φάκελος «Μεταφορά Ειδικού Σχολείου Σπάρτης»

Στη Φοιτητική Εστία Σπάρτης προβλέπεται η μετεγκατάσταση

Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος 2021 08:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φάκελος «Μεταφορά Ειδικού Σχολείου Σπάρτης»

Τη μεταφορά -και μάλιστα σύντομα- του Ειδικού Σχολείου Σπάρτης σε νέο και αναβαθμισμένο χώρο γνωστοποίησε, κατά την τελετή αγιασμού στο σχολικό συγκρότημα του Συκαρακίου, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης. 

Η δήλωση του κ. Δαβάκη χαροποίησε και προβλημάτισε ταυτόχρονα, δημιουργώντας ορισμένα ερωτηματικά. Ποιο είναι το «σύντομο χρονικό διάστημα μεταφοράς του Ειδικού Σχολείου» που εξήγγειλε ο βουλευτής και ποια η πρόοδος των εργασιών που υλοποιεί ο Δήμος Σπάρτης στη Φοιτητική Εστία Σπάρτης, όπου αναμένεται να μεταφερθεί;

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και δύο χρόνια, το Ειδικό Σχολείο Σπάρτης προβλέπεται να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Εστίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης και αναβάθμισης του κτιρίου.

Για την απάντηση των ερωτημάτων, ο «Λακωνικός Τύπος» επικοινώνησε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Φώτη Πολίτη, αλλά και με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης που έχει αναλάβει αποκλειστικά το έργο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών στην Φοιτητική Εστία Σπάρτης.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Πολίτης, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει αποστείλει σχετικό αίτημα προς τα αρμόδια τμήματα του Δήμου Σπάρτης, ενώ έχει πραγματοποιήσει και προσωπική επαφή με τον κ. Δούκα προκειμένου να υλοποιηθεί η ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση των ισόγειων χώρων της Εστίας, ώστε το ειδικό νηπιαγωγείο και το ειδικό δημοτικό σχολείο Σπάρτης να βρουν νέα στέγη στις εγκαταστάσεις της.

«Η στέγαση των μαθητών του Ειδικού Σχολείου σε έναν σύγχρονο χώρο που θα καλύπτει κατά τον ιδανικότερο τρόπο τις απαιτήσεις λειτουργίας του αποτελεί για τη δημοτική αρχή ύψιστη προτεραιότητα», δηλώνει στον «ΛΤ», ο ειδικός συνεργάτης τεχνικών έργων του Δήμου Σπάρτης κ. Ιωάννης Ράλλης, σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε. 

Σύμφωνα με τις ενέργειες που έχει ακολουθήσει ο Δήμος, η μελέτη με τίτλο «Εργασίες βελτίωσης της ασφάλειας στο κτίριο της Φοιτητικής Εστίας Σπάρτης», την οποία συνέταξαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου με συνολικό προϋπολογισμό 67.989,62 ευρώ, μετά την έγκρισή της, έχει ήδη υλοποιηθεί από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. 

Επιπλέον, το Ίδρυμα έχει κάνει γνωστό ότι προτίθεται μέσω νέας εργολαβίας να εκτελέσει άμεσα πρόσθετες εργασίες που απαιτούνται στο ισόγειο του κτιρίου, ώστε να μπορέσει να γίνει η μεταφορά του Ειδικού Σχολείου. Ωστόσο, οι εργασίες που προβλέπονται δεν περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση της εσωτερικής αυλής των εγκαταστάσεων. 

«Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας έχει εκφράσει τη βούλησή του, οι εργασίες διάστρωσης με κατάλληλο και ασφαλές υλικό για την πλήρη αποπεράτωση του έργου να πραγματοποιηθούν με χρηματοδότηση και φροντίδα του Δήμου Σπάρτης», σημειώνει ο κ. Ράλλης. 

Τέλος, γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.Β.Μ αναμένεται να επισκεφθεί τη Φοιτητική Εστία Σπάρτης, με σκοπό να οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών. 

Υπενθυμίζεται, για την ιστορία, ότι οι ενέργειες για το έργο αποκατάστασης της Φοιτητικής Εστίας Σπάρτης, ξεκίνησαν επί δημαρχίας Ευάγγελου Βαλιώτη, όταν το Φεβρουάριο του 2019 έγιναν οι πρώτες επαφές για την αξιοποίησή της με τον πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.Β.Μ. Είχαν προηγηθεί επαφές του κ. Βαλιώτη με τη διευθύντρια Κτιριακών Υποδομών ΑΕ κ. Ιωάννα Κοντούλη και το βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη (μετά τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για κατασκευή νέου Ειδικού Σχολείου στη Σπάρτη), προκειμένου να εξεταστεί η ανέγερσή του σε οικόπεδο στην περιοχή της Κοκκινόραχης Δ. Σπάρτης, που θα αποτελούσε δωρεά του Νοσοκομείου Σπάρτης. Δυστυχώς το έδαφος για το συγκεκριμένο έργο δεν ωρίμασε και παραμένει στα χαρτιά. 

Ευελπιστούμε με τις σημερινές ενέργειες της δημοτικής αρχής, η ανακίνηση της Φοιτητικής Εστίας να πάρει το δρόμο της υλοποίησης και να δούμε σύντομα να αποκτά ζωή ξανά.

Α.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti