Βράβευση αριστούχων εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

από το Δήμο Σπάρτης

Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος 2021 13:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βράβευση αριστούχων εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου, στο προαύλιο του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών στο Μυστρά, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σπάρτης με μοναδικό θέμα τη βράβευση των μαθητών και των μαθητριών των Λυκείων του Δήμου, που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021 (πάνω από 17.000 μόρια), καθώς επίσης και των σχολείων που φοίτησαν.

Φέτος, εκτός από την τιμητική πλακέτα, δόθηκε στους μαθητές και υπογράφηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο Σπάρτης το νέο του βιβλίο με τίτλο «Σπάρτη: Η πρώτη Δημοκρατία», που πραγματεύεται το μοναδικό στην ιστορία «ρεπουμπλικανικού» τύπου πολίτευμα της Σπάρτης. 

Για ακόμα μια χρονιά, ο αύλειος χώρος του ΙΝΕΒΥΠ ήταν κατάμεστος από γονείς, φίλους, συγγενείς, τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων, που με το θερμότερό τους χειροκρότημα επιβράβευσαν και αναγνώρισαν τον αγώνα και τους κόπους των μαθητών. 

Ο Δήμος Σπάρτης απευθύνει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της εμβέλειάς του, που αρίστευσαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις και, όπως σημειώνει, «τους περιμένουμε σύντομα να συμβάλουν στην πορεία και την ανάπτυξη του τόπου μας».

Στην ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή απευθύνει συγχαρητήρια, επίσης, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που έδωσαν τον δικό τους αγώνα, εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών, υγειονομικών και κοινωνικών συνθηκών, στηρίζοντάς τους μαθητές σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Τέλος, απευθύνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την παραχώρηση του πανέμορφου χώρου του ΙΝΕΒΥΠ και σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μυστρά.

«Καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα και καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Σπάρτης.