Διανομή υλικών αγαθών και οικοσκευής στους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας

Από την Ι.Μ. Μονεμβασίας & Σπάρτης

Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2021 11:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διανομή υλικών αγαθών και οικοσκευής στους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας

Ύστερα από την βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης στην πυρόπληκτη περιοχή της Μάνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος μετέβη την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στη Μεσσηνία, προκειμένου να προσφέρει, εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας. Τον σεπτό Ποιμενάρχη υποδέχθηκε στο Διαβολίτσι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, τόσο προς το Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, όσο και προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, αλλά και προς τον κλήρο και το λαό εκάστης Μητροπόλεως για την αρωγή και συναντίληψή τους.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος ανέφερε πως θα ήταν αδύνατον να μην συμπαρασταθεί στις ανάγκες της γειτονικής του Μητρόπολης, που τυγχάνει και γενέτειρά του, αλλά και ο τόπος που ως Ιεροκήρυκας και Κατηχητής διακόνησε από τα νεανικά του χρόνια, ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η προσφορά αυτή αποτελεί σταγόνα αγάπης στον ωκεανό της ανάγκης