Επιχείρηση «αναγέννησης για το γυμναστήριο του «1ου» στη Σπάρτη

Οι εργασίες που έχουν δρομολογηθεί

Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2021 13:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιχείρηση «αναγέννησης για το γυμναστήριο του «1ου» στη Σπάρτη

Το κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου-1ου Λυκείου Σπάρτης έχει παρελθόν συνυφασμένο με τη σχολική και αθλητική ιστορία του τόπου, στεγάζοντας αλησμόνητες στιγμές και ανεπανάληπτες εμπειρίες ανθρώπων που πέρασαν το κατώφλι του επί σειρά δεκαετιών. Ατελείωτες ώρες προπονήσεων και αγώνων για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, έχουν αναγάγει τον χώρο σε σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία, ωστόσο τα σημάδια από την πάροδο του χρόνου είναι εμφανή και χρήζουν αντιμετώπισης. Απαιτείται μια γενναία «επανεκκίνηση» που θα προσδώσει την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσει το «κλειστό του 1ου», όπως συχνά αναφέρεται συχνά, να φιλοξενεί δρώμενα και συγκινήσεις και τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Σπάρτης, Παναγιώτης Θεοδωρακάκος, «όσοι μεγαλώσαμε στη Σπάρτη και στις γύρω περιοχές, έχουμε περάσει αρκετές ώρες τις ζωής μας μέσα σε αυτό και οι αναμνήσεις μας είναι πολλές. Τα προβλήματα λόγω παλαιότητας είναι πολλά».

Από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νυν διοίκηση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης, με πρόεδρο τον Δ. Παπαδόπουλο και αντιπρόεδρο τον Π. Θεοδωρακάκο, εκτελεί έργα που θα βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου και θα το καταστήσουν περισσότερο λειτουργικό.

Οι εργασίες που επιτελούνται είναι:
- Νέα υγρομόνωση στην οροφή εμβαδού άνω των 550 τμ. (πριν και για αρκετά χρόνια όταν έβρεχε, τα νερά έσταζαν μέσα στο αγωνιστικό χώρο).
- Αλλαγή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (νέος ηλεκτρολογικός πίνακας και φώτα LED στις κερκίδες).                                                                            
- Τοποθέτηση νέας πόρτας εισόδου στον προαύλειο χώρο του 1ου Λυκείου, όπου βρίσκονται οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και το κλειστό γυμναστήριο.                                                   
- Τοποθέτηση νέας πόρτας εξόδου κινδύνου.               
- Αλλαγή στεγάστρου πάνω από την κυρία είσοδο του γυμναστηρίου.
- Βελτίωση της αίθουσας του πινγκ πονγκ, παραπλεύρως του γυμναστηρίου (τοποθέτηση νέας πόρτας και φώτα LED).                                            

«Προσπαθούμε για το καλύτερο και έχουμε προγραμματίσει παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα του γυμναστηρίου  ώστε να μπορούν να το χαίρονται τα παιδιά του δήμου μας», επισημαίνει ο κ. Π. Θεοδωρακάκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti