Αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του Δήμου Σπάρτης

Το νέο πλάνο του Πέτρου Δούκα

Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2021 17:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του Δήμου Σπάρτης

Το νέο επιτελικό σχήμα που καλείται να υλοποιήσει τους στόχους της δημοτικής αρχής, θέτει ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας,  προχωρώντας σε σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση του Δήμου, ενώ εισηγείται και αλλαγές στα Νομικά Πρόσωπα.

Με τη θητεία των σημερινών αντιδημάρχων του να λήγει στις 6 Νοεμβρίου 2021 και θέλοντας να πετύχει βελτίωση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών προς τους δημότες, ο Πέτρος Δούκας προβαίνει σε έναν μίνι- ανασχηματισμό στις κομβικές αντιδημαρχίες του Δήμου Σπάρτης.

Για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης – όπως σας είχε ενημερώσει πρώτος ο Λακωνικός Τύπος- προτείνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην πόλη ένα γυναικείο όνομα. Η μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, αναμένεται να βρεθεί στο τιμόνι του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Η κ. Δαράκη είναι μια δυναμική προσωπικότητα και  έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να μπορέσει να κουμαντάρει το Δημοτικό Συμβούλιο», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σπάρτης. Τη θέση της κ. Δαράκη στο Νομικό Πρόσωπο, θα αναλάβει - όπως ανακοίνωσε ο κ. Δούκας - η κ. Ευγενία Πρέβα - Λιαδή, σημερινή αντιπρόεδρος του ΝΠΠ&Π

Ο κ. Μοιράγιας μετακινείται στην νευραλγική θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών Δόμησης, ενώ αναλαμβάνει και καθήκοντα αναπληρωτή Δημάρχου, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται. 

Δεύτερη αναπληρώτρια Δημάρχου, ορίζεται η κ. Γεωργία Δεδεδήμου, η οποία πέραν των σημερινών αρμοδιοτήτων της, καλείται να αναλάβει επιπλέον κομβικούς τομείς όπως τον σχεδιασμό της επικοινωνιακής πολιτικής για την προώθηση της αποστολής και των στόχων της Δημοτικής Αρχής και τον συντονισμό και επίβλεψη όλων των ενεργειών και διαδικασιών για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Σπάρτης. Επιπλέον τη σύγκληση, την Προεδρία και τον συντονισμό των εργασιών των συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής των Αντιδημάρχων

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Σπάρτης μεταβιβάζει καθ’ ύλην αρμοδιότητες στους κάτωθι δημοτικούς συμβούλους:  

-Ο κ. Σπυρίδων Μοιράγιας, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Υπηρεσιών Δόμησης.

-Η κ Γεωργία Δεδεδήμου , ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων & Ανάπτυξης.

-Η κ Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου του Δημητρίου, ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής.

-Ο κ. Χρήστος Κανακάκος ως Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας & Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Ο κ. Αθανάσιος Καρλαύτης, ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας & Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.

-Ο κ. Δημήτριος Καπονικολός, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά ολόκληρη την απόφαση ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti