Στην υπουργό Πολιτισμού ο Θανάσης Δαβάκης

Στο επίκεντρο Πελλάνα και μνημεία της Μάνης

Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2021 14:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην υπουργό Πολιτισμού ο Θανάσης Δαβάκης

Νέα συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε το πρωί της Τετάρτης 22/9 ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, για να της θέσει ένα σύνολο συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στα αρχαιολογικά μνημεία της Λακωνίας.

Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τη Λ. Μενδώνη να επισκεφθεί άμεσα τον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας, ο οποίος πρόσφατα κηρύχθηκε ως τέτοιος -με την από 8/9/20 απόφασή της-  προκειμένου να δώσει επί τόπου κατευθύνσεις για τους τρόπους προστασίας και διαχείρισης του. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί -εκτός απροόπτου- εντός του Οκτωβρίου.

Εν συνεχεία μετέφερε στην υπουργό την άποψή του ότι η περιοχή της Μάνης, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει έλλειμμα σωστικών, στατικών και γενικότερων παρεμβάσεων αποκατάστασης των μνημείων της. Ακόμα, ζήτησε εμβληματικές περιοχές, όπως η νήσος Κρανάη, το αρχαίο θέατρο Γυθείου, το ρωμαϊκό βαλανείο, η στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής, η κήρυξη αδόμητων αρχαιολογικών ζωνών όπως η περιοχή του Βαλτακίου, η επισκεψιμότητα του σπηλαίου της Αλεπότρυπας, η πληθώρα των βυζαντινών εκκλησιών της περιοχής και άλλα, να ενταχθούν με την κατάλληλη προτεραιοποίηση στον προγραμματισμό της Έ Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, τα στελέχη της οποίας, όπως υπογράμμισε ο Λάκωνας βουλευτής, κάνουν ό,τι μπορούν.

Η υπουργός συμφώνησε και θα επισκεφθεί άμεσα την περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ενώ για την περίπτωση του Βαλτακίου είπε στον κ. Δαβάκη ότι θα αποστείλει σύντομα κλιμάκιο για αυτοψία και θα τον ενημερώσει σχετικά.

«Οι συναντήσεις μου με τη Λίνα Μενδώνη, εμπειρότατη στα του Υπουργείου Πολιτισμού, προσπαθώ πάντα να είναι ουσιαστικές, με συγκεκριμένες στοχεύσεις και κυρίως αποτελέσματα. Πιστεύω ότι σήμερα δρομολογήθηκαν ορισμένα σημαντικά θέματα. Ευχαριστώ την κ. υπουργό και την περιμένουμε και πάλι στη Λακωνία», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο Θ. Δαβάκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti