Έρευνα της ΕΟΔ Λακωνίας για το θερμικό φορτίο στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2021 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έρευνα της ΕΟΔ Λακωνίας για το θερμικό φορτίο στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Λακωνίας, σε συνεργασία με ομάδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πραγματοποίησε από κοινού (και κυρίως για λόγους συνεκπαίδευσης), πτήσεις με το drone του παραρτήματος και το drone της Πυροσβεστικής, που είναι ίδιου τύπου (Mavic 2 enterprise dual με θερμική κάμερα). Οι πτήσεις διενεργήθηκαν μετά την πρόσφατη μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2021 στην περιοχή της Μάνης, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε εκτάσεις γης και περιουσίες.

«Στόχος ήταν να αναζητήσουμε σημεία με θερμικό φορτίο που πιθανά να δώσουν αναζωπυρώσεις», επισημαίνει σε ανάρτησή της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας.

Σημειώνεται πως για την υποστήριξη των πτήσεων και των ελέγχων, η ΕΟΔ Λακωνίας χρησιμοποιεί inverter για τη συνεχή παροχή ενέργειας και οθόνη 24 inch για την καλύτερη παρατήρηση του πεδίου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών