Παρουσία Στ. Αραχωβίτη στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2021 10:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσία Στ. Αραχωβίτη στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρέθηκε το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης. Στη διάρκεια της παρουσίας του στη διοργάνωση, παρευρέθηκε στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 18/9. Την επόμενη ημέρα περιόδευσε στα περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με εκθέτες και επισκέπτες.

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το περίπτερο της Ελληνικής Χειροτεχνίας, όπου εκτέθηκε η υφαντική τέχνη ορθού αργαλειού από το Γεράκι Λακωνίας. Συνομίλησε με την υπεύθυνη του περιπτέρου για την προβολή του τόπου και της παράδοσης και την αναμενόμενη συμβολή της στην τουριστική επισκεψιμότητα της Λακωνίας. Ο Στ. Αραχωβίτης απέδωσε «συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό σύλλογο Γερακιού και σε όλους τους φορείς για τις άξιες πρωτοβουλίες τους».

Σειρά στη συνέχεια είχε το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας και τα άλλα επιμελητήρια εκτέθηκαν αντιπροσωπευτικά προϊόντα του τόπου.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Αραχωβίτης έκανε ξεχωριστή στάση, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους του Υπουργείου και των φορέων για την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν στο αντικείμενο εργασίας  τους. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ, αναφέρθηκε εκτενώς στη στήριξη του αγροτικού κόσμου με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που, στο περιβάλλον της κλιματικής κρίσης και της αύξησης των τιμών, αντιμετωπίζει ζωτικής σημασίας προβλήματα.
  Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε τους 6 βασικούς άξονες στήριξης:
• Χορήγηση εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε όλους τους παραγωγούς που έχασαν το μέσο παραγωγής εισοδήματός τους από τις φωτιές.
• Ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές.
• Χορήγηση εισοδήματος έκτακτης ανάγκης στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών για αγορά ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων.
• Χορήγηση ειδικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος.
• Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης.
• Λήψη ειδικών μέτρων  για την προστασία των εθνικών μας προϊόντων έναντι της νοθείας και των ελληνοποιήσεων.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Στ. Αραχωβίτης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Αν.  Τζήκα και τη διοίκηση της ΔΕΘ, με τους οποίους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε την ανασκόπηση της 85ης Έκθεσης, της πρώτης μέσα στην πανδημία. «Η ευχή και η προσπάθεια όλων είναι  η επόμενη, 86η ΔΕΘ, να είναι πιο κοντά στην αίγλη, την επισκεψιμότητα και την αποτελεσματικότητα στην επιχειρηματικότητα που είχε πριν την πανδημία», δήλωσε ο κ. Αραχωβίτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών