Συνάντηση Δαβάκη – Δέρβου για το Ειδικό Σχολείο Σπάρτης

Μέσα στον Οκτώβριο η μεταφορά

Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2021 11:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Δαβάκη – Δέρβου για το Ειδικό Σχολείο Σπάρτης

Νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), Κώστα Δέρβο, είχε πρόσφατα ο Θανάσης Δαβάκης, για να επιβεβαιώσουν την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της μετεγκατάστασης του Ειδικού Σχολείου της Σπάρτης σε χώρο της παλαιάς Μαθητικής Εστίας..

Κατά τη συνεργασία του με τον κ. Δέρβο, ο Λάκωνας βουλευτής διαπίστωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα προχωρούν κανονικά και ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης θα προωθήσει επιπρόσθετα και ό,τι άλλο απαιτηθεί για να λειτουργήσει άμεσα και ολοκληρωμένα το Ειδικό Σχολείο.
Μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ώστε να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση.

«Η μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου είναι ένα θέμα που έχει καθυστερήσει χρόνια. Με βάση αυτά που είπαμε με τον κ. Δέρβο, είμαι αισιόδοξος ότι μέσα στον επόμενο μήνα τα πάντα θα είναι έτοιμα για τη μεταφορά των παιδιών και των δασκάλων τους στο νέο διαμορφωμένο χώρο της παλαιάς Μαθητικής Εστίας. Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Σπάρτης, τα παιδιά μας, δικαιούνται περισσότερα!», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δαβάκης.

Επιπλέον, σε επιστολή που έστειλε το Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης στο «Λακωνικό Τύπο», ενημερώνουν αναλυτικά για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών στην παλαιά Μαθητική Εστία Σπάρτης.

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Από το 2017 με τη μεταφορά του Μουσικού Σχολείου σε ιδιόκτητο χώρο στον Κλαδά, έγινε αίτημα από την Α/θμια Εκπ/σης Λακωνίας και τον τότε Διευθυντή εκπαίδευσης κ. Πέτρο Νταλιάνη να μεταφερθεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο παλαιό Οικοτροφείο. Ο χώρος λειτουργούσε ήδη σαν σχολείο και οι παρεμβάσεις που χρειάζονταν να γίνουν ώστε να καταστεί πιο κατάλληλο και λειτουργικό σαν ειδικό σχολείο, ήταν ελάχιστες.
Το αίτημα έγινε στο Δήμο Σπάρτης όπου και ζητήθηκε η παραχώρηση από το Ίδρυμα Νεότητας στο οποίο ανήκει το κτήριο. Το Ίδρυμα συμφώνησε, έγινε η μελέτη από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και ανακοινώθηκε το ποσό το οποίο χρειαζόταν για να γίνουν οι παρεμβάσεις. 

Το Ίδρυμα Νεότητας ανέλαβε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος, και ο τότε Δήμαρχος κ. Βαλιώτης συμφώνησε ότι ο Δήμος Σπάρτης θα καλύψει το υπόλοιπο ποσό. Με την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής , μέχρι να υπάρξουν οι σχετικές ενημερώσεις κι ενώ περιμέναμε να ολοκληρωθεί το έργο για να γίνει η μεταφορά του Σχολείου, σε συνάντηση που είχαμε με το Νέο Δήμαρχο Σπάρτης κο Δούκα στις 7/10/19 στο χώρο του σχολείου μας και στο ερώτημα μας αν θα συνεχιστεί αυτό που είχε ξεκινήσει με την προηγούμενη Δημοτική αρχή, δεν υπήρξε καμία απάντηση και δέσμευση από την πλευρά του δημάρχου.
 Στο διάστημα αυτό η Διευθύντρια του σχολείου είχε ενημερώσει τον Δ/ντη Εκπ/σης κ. Πολίτη για τις ενέργειες που είχαν γίνει μέχρι τότε κι ο ίδιος έστειλε επιστολή στα αρμόδια τμήματα του Δήμου ώστε να υπάρξει σχετική ενημέρωση.
Αποφασίσαμε ως Σύλλογος γονέων να ζητήσουμε βοήθεια από πολιτικά πρόσωπα του τόπου μας αφού δεν βρισκόταν λύση με τις τοπικές αρχές. 

Απευθυνθήκαμε στον κ. Αθανάσιο Δαβάκη Βουλευτή Λακωνίας ο οποίος αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για συνάντηση μαζί του. Στις 3 Δεκεμβρίου 2019 (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρίες) συναντηθήκαμε μαζί του και του εξηγήσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν κι ότι είναι άμεση ανάγκη, το σχολείο να μεταφερθεί σε νέο χώρο μεγαλύτερο και λειτουργικότερο. Ο κος Δαβάκης ήρθε σ’ επαφή με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος ο οποίος ξεκίνησε πάλι τις διαδικασίες που χρειαζόταν για να διαμορφωθεί ο χώρος ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες λειτουργίας σαν Ειδικό σχολείο.
 Ο κ. Δαβάκης σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως την ενημέρωσε για το πρόβλημα του σχολείου μας και η ίδια συμφώνησε για την αναγκαιότητα της μεταφοράς του σχολείου και μάλιστα άμεσα.
Από την ενημέρωση που υπάρχει από την πολιτικό μηχανικό της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο από πλευράς του Ιδρύματος Νεότητας, οι εργασίες όσον αφορά αυτούς θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του Δήμου Σπάρτης, την ημέρα που πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός 13/9/21, ήρθαν στο σχολείο μας οι εκπρόσωποι κ. Ζαχαράκη και κ. Κανακάκος, δεν υπήρξε συγκεκριμένη ημερομηνία για ολοκλήρωση του έργου, αλλά ότι με το καινούργιο έτος θα έχει τελειώσει. 

Να τονίσουμε ότι ο εργολάβος είχε αναφέρει ότι αν ο Δήμος είχε καλύψει οικονομικά το έργο, θα είχε ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021. Η επόμενη ημερομηνία που είχε δοθεί ήταν το Πάσχα του 2021. Η επόμενη ημερομηνία που είχε δοθεί ήταν το καλοκαίρι του 2021 ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει στο κτίριο αυτό.
Ελπίζουμε κάποια από τις τελευταίες ημερομηνίες να βγει αληθινή!!! 

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο του Συκαρακίου που τώρα στεγάζεται το Ειδικό Δημοτικό, είναι κτίσμα του 1948. Φοιτούν 28 μαθητές (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό) και εργάζονται 17 άτομα εκπαιδευτικό προσωπικό.
 Η έκθεση της Υγειονομικής Υπηρεσίας έκρινε ακατάλληλο το κτήριο.
 

Σαν Σύλλογος Γονέων κα Κηδεμόνων θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δαβάκη για τις επίμονες και συνεχιζόμενες προσπάθειες του ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα που μας βασανίζει χρόνια. Το πόσο σύντομα δεν εξαρτάται από τον κ. Δαβάκη , σε αυτό το ερώτημα περιμένουμε και εμείς απάντηση από το Δήμο».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών