Όλα έτοιμα για την υποδοχή των φετινών Σπαρταθλητών

Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2021 15:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Όλα έτοιμα για την υποδοχή των φετινών Σπαρταθλητών

Καθόλα έτοιμος είναι ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός για την υποδοχή και φιλοξενία των αθλητών του φετινού «Σπάρταθλον», παρά τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η πανδημία.

Υπό αυστηρούς όρους διεξαγωγής και μετά από μία “χαμένη” διοργάνωση (ο αγώνας του 2020 ματαιώθηκε λόγω Covid-19), το 39ο «Σπάρταθλον» κατάφερε να συγκεντρώσει τη συμμετοχή 277 αθλητών, που βρέθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης στις 7 το πρωί της Παρασκευής 24/9, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στη Σπάρτη και στο άγαλμα του Λεωνίδα αναμένεται το Σάββατο να τερματίσει υψηλός αριθμός δρομέων, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για αυτούς. Εκεί, στη γραμμή του τερματισμού, θα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των αρχών και εκατοντάδες πολίτες για να τους υποδεχτούν και να τους χειροκροτήσουν. Με λιτότητα, όμως, και μέτρα προστασίας, που για πρώτη φορά εφαρμόζονται για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Στην Παλαιολόγου και στο χώρο μπροστά από το Στάδιο Σπάρτης έχουν τοποθετηθεί ήδη τα απαραίτητα κιγκλιδώματα, αλλά και σημαίες και πανό που προσδίδουν εορταστική ατμόσφαιρα.

Όπως έγινε γνωστό από τον ΑΟ Δήμου Σπάρτης, λιτή θα είναι φέτος και η τελετή επάθλων στους τρεις πρώτους αθλητές από τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει ο Δήμος στους αθλητές το μεσημέρι της Κυριακής δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω απαγόρευσης.

Η τελετή απονομής επάθλων θα γίνει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης και θα είναι σύντομης διάρκειας για την αποφυγή συνωστισμού. Ωστόσο, στη συνέχεια θα δοθεί συναυλία της Φιλαρμονικής Σπάρτης αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών