Ελάτε να γνωρίσουμε τις ομάδες γονέων Θετικής Διαπαιδαγώγησης

Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2021 14:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ελάτε να γνωρίσουμε τις ομάδες γονέων Θετικής Διαπαιδαγώγησης

Για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σωστά είναι σίγουρα ένα από τα δυσκολότερα, αν όχι το πιο δύσκολο πράγμα που θα κληθούμε να κάνουμε στη ζωή μας. Αλλά κανείς δεν μας μαθαίνει το πώς.
Θα μπορούσε άραγε;
Θα ήταν δυνατό κάθε παιδί να έρχεται στη ζωή και με το δικό του εγχειρίδιο;
Ασφαλώς και όχι!!

Αλλά οι γονείς που είναι ανοιχτοί στο να μαθαίνουν τις βασικές αρχές της παιδικής ψυχολογίας και της θετικής ανατροφής, αποκτούν δεξιότητες που τους βοηθούν να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες και τον καλύτερο εαυτό του παιδιού τους.
Οι γονείς που παρακολουθούν τα προγράμματά μας, μας λένε ότι πλέον νιώθουν πιο σίγουροι και ικανοί στο ρόλο τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Κέντρο μας θα βρείτε απεριόριστη υποστήριξη από εμάς.

Τι θα ανακαλύψουμε στις ομάδες γονέων;
Στην ομάδα γονέων που θα δημιουργήσουμε θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για το πώς ο γονιός θα αυξήσει την επιθυμητή συμπεριφορά του παιδιού μέσα από το παιχνίδι, την ενίσχυση των ικανοτήτων του, της αυτοπεποίθησης του, της έκφρασης των συναισθημάτων του και της εκμάθησης σωστών κοινωνικών και επικοινωνιακών τρόπων.

Επίσης θα επικεντρωθούμε στο πώς οι γονείς θα δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να προλάβουν «ατυχείς» συμπεριφορές και θα αναφερθούμε στο πώς μπορεί να εφαρμοστεί μια πειθαρχία, δίκαιη με στόχο να κάνει το παιδί πιο υπεύθυνο και σε καμία περίπτωση να νιώσει ντροπή ή ενοχή.
Στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30μμ έρχεται η πρώτη ομάδα γονέων
Πού?
Στο Πάρκο Γουδέ
Δηλώστε συμμετοχή στο: 27310-81050


Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου ''Εξέλιξη''
Μάρθα Ι.Ηλιοπούλου
Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος
MA Special Education/B.T.E.C Edexcel
Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών