Το ιερατικό ήθος και η εκκλησιαστική ενότητα

στο επίκεντρο του ετήσιου συνεδρίου της ΙΜ Μονεμβασίας & Σπάρτης

Τετάρτη, 29 Σεπτέμβριος 2021 11:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ιερατικό ήθος και η εκκλησιαστική ενότητα

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.  Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 27/9 το ετήσιο γενικό ιερατικό συνέδριο της ΙΜΜΣ στον ΙΝ Αγίου Νικολάου Σπάρτης, με θέμα: «Ιερατικό ήθος και εκκλησιαστική ενότητα».
Πριν την έναρξη του συνεδρίου, στο οποίο τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. 

Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ευσταθίου, για τους ιερείς που απεβίωσαν τα τελευταία δύο χρόνια, αφού πέρυσι δεν διεξήχθη ιερατικό συνέδριο λόγω της πανδημίας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο αρχιερατικός επίτροπος Σπάρτης, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος επισήμανε ότι «ζούμε σε μία εποχή όπου η παγκόσμια κοινωνία βιώνει έναν θρησκευτικό αποχρωματισμό, ο άνθρωπος θεωρείται αναλώσιμος, ενώ οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία». «Στην εποχή αυτή, τόνισε ο π. Σεραφείμ, η Εκκλησία καλείται να παίξει ένα κομβικό καθοδηγητικό πνευματικό ρόλο».

Ακολούθησε η προσφώνηση του σεπτού ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον διακεκριμένο ομιλητή, πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, εκλεκτό κληρικό και έγκριτο θεολόγο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την αποδοχή της πρόσκλησής του, μιλώντας με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, την εργατικότητα και την πνευματική προσφορά του στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο πρωτ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ευστάθιο για την τιμητική του πρόσκληση, ενώ στη συνέχεια, με μεστό και γλαφυρό λόγο, ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα.

Το ιερατικό συνέδριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο, κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti