Η πρώτη φετινή Ιερά Παράκληση στον Αγ. Παϊσιο

στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Καλογωνιάς

Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2021 08:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η πρώτη φετινή Ιερά Παράκληση στον Αγ. Παϊσιο

Το απόγευμα της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2021, στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Καλογωνιάς, έγινε η έναρξη των Ιερών Παρακλήσεων προς τον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Στην πρώτη Ιερά Παράκληση προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. 

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στην πολυποίκιλη προσφορά των Αγίων στη ζωή μας. Στη συνέχεια μίλησε για την θαυμαστή ζωή και τις μεστές νοημάτων διδαχές του Αγίου Παϊσίου. Ιδιαίτερα στάθηκε και ανάλυσε την προτροπή του Αγίου που ανέφερε τα εξής: «Η εγκράτεια, ο αλληλοσεβασμός και η προσευχή αποθησαυρίζονται στα παιδιά και επιστρέφουν ως χαρά και ευλογία στους γονείς».   Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους ευλαβείς χριστιανούς να έχουν την χάρη του Αγίου στη ζωή τους.

Από την πλευρά του, ο εφημέριος Καλογωνιάς, Πρωτ. Ιωάννης Προφύρης, με αφορμή τα πρόσφατα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου, αλλά και την επέτειο της ενθρονίσεως που τελέσθηκε πριν 41 χρόνια την ίδια ημέρα, ήτοι στις 28 Σεπτεμβρίου 1980,  πρόσφερε εκ μέρους της Ενορίας στον Μητροπολίτη μία εικόνα του Αγίου Παϊσίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την ευγενική χειρονομία, ενώ επισήμανε το πόσο γρήγορα φεύγει ο χρόνος με την προτροπή να τον αξιοποιήσουμε διάγοντας χριστιανικό και ενάρετο βίο.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti