Η Ενορία Ριβιώτισσας τίμησε τους Αγωνιστές του ‘21

Τρίτη, 05 Οκτώβριος 2021 14:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ενορία Ριβιώτισσας τίμησε τους Αγωνιστές του ‘21

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Ριβιώτισσας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821,  πραγματοποίησε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2021 εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών.

Αρχικά, στον Ενοριακό Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ριβιώτισσας, τελέσθηκαν Ιερά Παράκληση και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην συμβολή της Υπεραγίας Θεοτόκου στους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων.

Εν συνεχεία, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο Επίτροπος του Ναού κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος. Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Βλάχου. Ακολούθως ο κ. Ηλίας Περγάντης, με τη βοήθεια συνεργατών του, έκανε παρουσίαση αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών και οπλισμού.

Την αξιέπαινη εκδήλωση επισφράγισε με τον πατρικό του λόγο ο σεπτός Ποιμενάρχης, ο οποίος συνεχάρη τον εφημέριο της Ενορίας π. Κωνσταντίνο Βλάχο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι λαός που δεν έχει μνήμη είναι καταδικασμένος να μην έχει και μέλλον.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti