Προβληματισμός στο Γεράκι λόγω της ακαρπίας των ελαιόδεντρων

Η εκτίμηση για μειωμένη παραγωγή έως 80% και το αίτημα στήριξης

Πέμπτη, 07 Οκτώβριος 2021 08:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προβληματισμός στο Γεράκι λόγω της ακαρπίας των ελαιόδεντρων

Συνδρομή από τους κεντρικούς πολιτικούς, καθώς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες αιτείται η Κοινότητα Γερακίου, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην εκτιμώμενη σημαντική μείωση της ελαιοπαραγωγής στην περιοχή, η οποία τείνει να αγγίξει το 80% συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές.

Στην σχετική επιστολή του -προς τους βουλευτές του νομού Θανάση Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη- ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Αγγελέτος επισημαίνει ότι, λόγω της ακαρπίας, επικρατεί έντονος προβληματισμός στον πληθυσμό, ενώ επικαλείται και στοιχεία από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Γερακίου που επιβεβαιώνουν τη διαφαινόμενη αρνητική εξέλιξη. «Οι κλιματικές συνθήκες της περασμένης χρονιάς (χαμηλές θερμοκρασίες, ανομβρία, παγετοί κτλ) μάς έχουν οδηγήσει σε μία μη παραγωγική περίοδο, με έντονη τη μείωση της παραγωγής κυρίως της ελιάς ποικιλίας Καλαμών και Κορωνέϊκης που σε ορισμένες περιοχές αγγίζει το 80%. Η παραπάνω διαπίστωση είναι δυσμενής για την αγροτική μας περιοχή ειδικότερα σε αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν», τονίζει ο κ. Αγγελέτος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti