«Σάρωσε» την Πελοπόννησο η ΕΛΑΣ με 113 συλλήψεις

Χειροπέδες σε 22 άτομα στη Λακωνία

Πέμπτη, 07 Οκτώβριος 2021 16:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σάρωσε» την Πελοπόννησο η ΕΛΑΣ με 113 συλλήψεις

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/10 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε 1.352 άτομα, εκ των οποίων 1.044 ήταν Έλληνες και 308 αλλοδαποί, καθώς και σε 920 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 164  άτομα, από τα οποία 98 ήταν Έλληνες και 66 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 113 άτομα.

Στη Λακωνία συνελήφθησαν 22 άτομα κι ειδικότερα: τρεις ημεδαποί για ναρκωτικά, ένας  ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, τέσσερις ημεδαποί για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 14 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στους νομούς της Περιφέρειας βεβαιώθηκαν συνολικά 349 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: 47 μέτρα καλώδιο στην Αργολίδα, μικροποσότητα κάνναβης στην Αρκαδία, ποσότητες κάνναβης βάρους 9,3 γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης και 31 ναρκωτικά δισκία στην Κορινθία, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 14,073 γραμμαρίων στη Λακωνία, καθώς και ποσότητες κάνναβης 8,6 γραμμαρίων, ποσότητες κατεργασμένης (τύπου σοκολάτα) κάνναβης βάρους 24,4 γραμμαρίων, φιαλίδιο 50ml φαρμακευτικού διαλύματος (που εμπίπτει στον πίνακα νομοθεσίας για τα ναρκωτικά), ξίφος με μήκος λάμας 72 εκατοστών, καθώς και συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι πιπεριού) στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών