Το Ινστιτούτο Σπάρτης στέλνει νέους στην Ισπανία

Μέσω του προγράμματος «Erasmus Plus»

Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2021 09:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Ινστιτούτο Σπάρτης στέλνει νέους στην Ισπανία

Τη διεξαγωγή του νέου προγράμματος «Erasmus Plus» με τίτλο «Greenderaction: Green Equality Generation in Action» ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Σπάρτης στους νέους και στις νέες της Σπάρτης, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Το πρόγραμμα, στο οποίο μετέχει ως εταίρος το Ινστιτούτο, θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 23 Νοεμβρίου  2021 στην πόλη Ρόντα της Ισπανίας, μια πανέμορφη και γραφική πόλη της Ανδαλουσίας κοντά στην Μάλαγα, με τη συμμετοχή τριών νέων από την Σπάρτη και νέων από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης. 

Η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021

Στόχος του προγράμματος, είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους Ευρωπαίους για τα ζητήματα που αφορούν στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης του πλανήτη. Στην συνάντηση της Ρόντα, οι στόχοι και τα μέσα για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.
Οι συναντήσεις θα εστιάσουν στην «agenda 2030» των Ηνωμένων Εθνών, η οποία εγκρίθηκε από τους παγκόσμιους ηγέτες το 2015 και στην οποία περιγράφεται το νέο πλαίσιο ανθρώπινης βιώσιμης ανάπτυξης. Στην ατζέντα εδραιώθηκαν 17 στόχοι για την βιώσιμη ανάπτυξη (SDGS). Ο καθορισμός των παραπάνω στόχων αντιπροσωπεύει την συμφωνία για την απαλοιφή της φτώχειας  και την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης έως το 2030 σε όλο τον κόσμο, χωρίς καμία εξαίρεση.

Οι παραπάνω στόχοι καλύπτουν όλες τις ανθρώπινες πτυχές της ευημερίας ώστε να τελειώσει η φτώχεια, να προστατευθεί ο πλανήτης  και όλοι οι άνθρωποι να απολαύσουν την ειρήνη και την ευημερία.
Η ανισότητα των φύλων, επίσης, αναγνωρίζεται ως μία κεντρική οπτική της ανάπτυξης και ως μία θεμελιώδης απαίτηση  για την βιώσιμη ανάπτυξη και την επίτευξη των παραπάνω 17 στόχων

Συνδιοργανωτές του παραπάνω προγράμματος είναι:
 - INVEP Volunariado Internacional en proyectos educativos (Spain)
- ASOCIATIA "AJUTAM, INTEGRAM,DEZVOLTAM SI EVOLUAM" (Romania)
- ELU drustvo za spodbujanje neformalnega izobrazevanja (Slovenia)
- Comité de Liaison Diagonal France (France)
- Movimento di Volontariato Italiano Federazione Regionale del Friuli Venezia Giulia (Italy)
- Beit Sahour Women Club (Palestine)
- Institute of Sparta (Greece)
- WeYouth (Tunisia)

Ο χαρακτήρας των δράσεων του προγράμματος θα είναι καθαρά επιμορφωτικός, πολιτιστικός και μη-κερδοσκοπικός και θα περιλαμβάνει την ανάληψη πρωτοβουλιών με κεντρικούς άξονες την κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη και την οικολογία, καθώς και τη συνεισφορά αυτών στην προσωπική εξέλιξη και βελτίωση του ατόμου ως πολίτη του κόσμου. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα βασίζονται στην εμπειρική μάθηση, τη μάθηση μέσα από την πράξη και στη μεθοδολογία της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Τρείς νέοι και νέες ηλικίας 18 ετών και άνω από την Σπάρτη, καλούνται να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ομορφιά της Ανδαλουσίας. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα και να αλληλοεπιδράσουν με τους συνομήλικους επισκέπτες, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, επεκτείνοντας τις γλωσσικές τους ικανότητες και να διευρύνουν τον κύκλο των διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων θα καλυφθούν αποκλειστικά από την συγκεκριμένη δράση του προγράμματος  «Erasmus Plus» στην οποία συμμετέχει το Ινστιτούτο Σπάρτης. Θα υπάρχει μόνον ένα τέλος συμμετοχής 30 ευρώ που θα αφαιρεθεί από τα έξοδα ταξιδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Ινστιτούτο Σπάρτης, αποστέλλοντας email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλώντας στο τηλέφωνο 6944602206.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti