Ορκίστηκαν οι απόφοιτοι του ΤΟΔΑ στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου που χαρακτήρισε μοναδικό το τμήμα

Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 15:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ορκίστηκαν οι απόφοιτοι του ΤΟΔΑ στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η 14η τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων στους νέους πτυχιούχους και διδάκτορες του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στη Σπάρτη. Η τελετή έλαβε χώρα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου. Πρόκειται για την πρώτη τελετή ορκωμοσίας που διεξήχθη δια ζώσης, ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο υφυπουργός βράβευσε για την προσφορά της στον αθλητισμό, την 7η Ολυμπιονίκη του Τόκιο στο τζούντο, Ελισάβετ Τελτσίδου, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην ορκωμοσία των αποφοίτων. Χαρακτήρισε το ΤΟΔΑ «μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα που μελετά έναν κλάδο ο οποίος είναι ταχύτατα εξελισσόμενος σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ δίνει στους αποφοίτους σημαντικές προοπτικές ανέλιξης και επαγγελματικής αποκατάστασης.»

Διαδοχικά χαιρέτισαν τους αποφοίτους ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά του για την εκπροσώπηση -έπειτα από 14 χρόνια- του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην τελετή μέσω της παρουσίας του υφυπουργού. Στη συνέχεια, ο κ. Κατσής βράβευσε τη φοιτήτρια του τμήματος, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία ήταν 8ης Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο βάδην. Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος, βράβευσε τον προπονητή της Ολυμπιονίκη, Ναπολέων Κεφαλλόπουλο, ενώ ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων. Ο ίδιος τόνισε ότι το τμήμα «συνδυάζει με επιτυχία τη θεωρία με την πράξη, αφού η διοίκηση του αθλητισμού είναι μία κατεξοχήν εφαρμοσμένη επιστήμη η οποία υλοποιεί με απόλυτη συνέπεια τις αρχές των πιο σύγχρονων θεωριών  στη διοίκηση, την ψυχολογία, την οικονομία και τις επιστήμες υγείας και με πνεύμα εξωστρέφειας και καινοτομίας συνεχίζει καθημερινά να  επενδύει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με πανεπιστήμια αλλά και στρατηγικούς εταίρους, εστιάζοντας στην επαγγελματική́ σταδιοδρομία των φοιτητών και των φοιτητριών σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου, τα μέλη ΔΕΠ του ΤΟΔΑ, καθώς και πλήθος γονέων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti