Το μήνυμα της υγιεινής των χεριών στους μαθητές Αμυκλών κι Ελαφονήσου

Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021 12:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το μήνυμα της υγιεινής των χεριών στους μαθητές Αμυκλών κι Ελαφονήσου

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς φίλους με… χέρια καθαρά διοργανώθηκε από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Σπάρτης και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινότητας Δ. Σπάρτης σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Δ. Ελαφονήσου, την επιτελική δομή και τον Ερυθρό Σταυρό Σπάρτης. Η ενημερωτική δράση με τίτλο «Χέρια Καθαρά- Μικρόβια Μακριά» πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Σχολεία Αμυκλών στις 27/9/2021 και Ελαφονήσου στις 29/9/2021, όπου οι μαθητές έμαθαν με διασκεδαστικό τρόπο γιατί είναι ανάγκη τα χέρια να είναι καθαρά και φροντισμένα, καθώς επίσης ότι το πλύσιμο των χεριών είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας από τις ιώσεις. Η  κ. Σταυρούλα Χαντζή, νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού, βοήθησε τους μαθητές να μάθουν τα βήματα για το σωστό πλύσιμο χεριών και να τα εφαρμόσουν.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γεωργία Ζαχαράκη δήλωσε: «Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, πρέπει να ακουστεί παντού αυτό το απλό αλλά τόσο ουσιαστικό μήνυμα πως το σωστό πλύσιμο των χεριών μας μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της μετάδοσης ασθενειών και είναι όπλο απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας. Η λύση, λοιπόν, είναι κυριολεκτικά στα χέρια μας αρκεί να την εφαρμόσουμε και να γίνει καθημερινή ρουτίνα και μετά την πανδημία. Ευχαριστούμε τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων για την φιλοξενία και την συνεργασία τους καθώς επίσης και το βιβλιοπωλείο Mark Center για την χορηγία των ενημερωτικών φυλλαδίων που μοιράστηκαν στους μαθητές μας.»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti