Ενέργειες Κρητικού για ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Πελλάνας

Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021 12:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενέργειες Κρητικού για ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Πελλάνας

Με το ζήτημα ανάδειξης και βελτίωσης της προσβασιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας ασχολείται ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, προχωρώντας σε ενέργειες για να υπάρξει απάντηση σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να στηρίξει το εγχείρημα. Ο ίδιος έχει σημειώσει πως «έχουν περάσει πολλά χρόνια κατά τα οποία ακούμε για ανάδειξη και πρόσβαση του στο κοινό και εξέλιξη δε βλέπουμε.»
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Λακωνίας:
- Στις 2 Ιουνίου πραγματοποίησε συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπου έθεσε το θέμα της προσβασιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο και φυσικά τις όποιες ενέργειες για την υποστήριξη των ευρημάτων.
- Στις 3 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, αρχαιολόγο κ. Ευαγγελία Μανιάτη και μία μεγάλη ομάδα αιρετών, ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε για την υφιστάμενη κατάσταση. Παρόντες στην ξενάγηση ήταν: ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πελλάνας Ιωάννης Ρασσιάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστορείου Βασίλης Λαγανάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Γεώργιος Ρούμπος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου εν Αττική Γεωργιτσιάνων Χρήστος Τσίχλης, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Αγόριανης Δημήτριος Καφετζής και ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Δ. Σπάρτης Μάριος Τζωρτζάκης.

Ακόμα, στις 21/9 ο Ν. Κρητικός επισκέφθηκε την έφορο Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ. Ευαγγελία Πάντου στην οποία ενεχείρισε επιστολή, ζητώντας της συγκεκριμένες πληροφορίες για το πως και αν μπορεί να προχωρήσει η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti