Δράση στη Σπάρτη για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα»

Με σύνθημα «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»

Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021 15:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δράση στη Σπάρτη για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα»

Ενημερωτική δράση για την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα» διοργανώνει στη Σπάρτη, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη του Aυτοτελούς Tμήματος  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης. Το δρώμενο, που εντάσσεται στο πλαίσιο της 15ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου από τις 10:00 το βράδυ και μετά στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», ενώ το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερο, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας». Με σύνθημα «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!», κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους  για την προστασία της ζωής όλων, αλλά κυρίως των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας τους.

Η δράση διενεργείται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ φέτος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά ο Δήμος Σπάρτης, καθώς όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής Γ. Ζαχαράκη, «η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, κοινού και οδηγών, για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να σωθούν ζωές.»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti