Κατεβαίνει επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου η Λακωνία

Βελτιωμένοι οι επιδημιολογικοί δείκτες

Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021 17:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατεβαίνει επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου η Λακωνία

Στις περιοχές όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα και δείκτες του κορωνοϊού έχουν βελτιωθεί εντάσσεται ο νομός Λακωνίας, που από το «πορτοκαλί» (3) επίπεδο κινδύνου περνάει στο «κίτρινο» (2). Η καλυτέρευση της εικόνας αποτυπώνεται και στους αριθμούς των κρουσμάτων τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν περιοριστεί σημαντικά, ενώ οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Σπάρτης έχουν μειωθεί στα 12 άτομα. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στον νομό ανέρχεται σε 44.533.

Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τους πιο κάτω επιδημιολογικούς δείκτες: 1) Επταήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, 2) Δεκατετραήμερος αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, 3) Δείκτης θετικότητας ελέγχων, 4) Εβδομαδιαία ποσοστιαία μεταβολή κρουσμάτων, 5) Αριθμός ενεργών κρουσμάτων, 6) Ηλικιακή κατανομή κρουσμάτων, 7) Εβδομαδιαίος αριθμός νέων νοσηλειών ανά 100.000 κατοίκους, 8) Εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων ανά 100.000 κατοίκους, 9) Ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, 10 ) Ενεργός ρυθμός αναπαραγωγής των κρουσμάτων (Rt), 11) Πληρότητα συστήματος υγείας, 12) Ανάλυση ιχνηλάτησης επαφών, 13) Ανάλυση μεταλλάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα έχουν καταργηθεί και η διαμόρφωση του επιδημιολογικού χάρτη διαδραματίζει μόνο ενημερωτικό ρόλο για τους πολίτες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών