Β. Βαλιώτης: «Παραμερίστε τις φωτογραφίσεις και εστιάστε στην καθημερινότητα των δημοτών»

Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021 18:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Β. Βαλιώτης: «Παραμερίστε τις φωτογραφίσεις και εστιάστε στην καθημερινότητα των δημοτών»

Για «μετάλαξη» της καθημερινότητας, μέσω επικοινωνιακών τερτιπιών, κάνει λόγο η παράταξη της Ενωτικής Κίνησης Δήμου Σπάρτης, κατηγορώντας ευθέως τη δημοτική αρχή για προβολή διαφορετικής εικόνας της καθημερινότητας του Δήμου Σπάρτης.

Σε ένα καυστικό κείμενο ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Βαλιώτης προτρέπει τον κ. Δούκα και τους συνεργάτες του, να ενημερώνονται λεπτομερώς για τα θέματα που αφορούν το Δήμο Σπάρτης, προτού προβούν σε κάποια δημόσια ανακοίνωση.

Επιπλέον ο κ. Βαλιώτης, καλεί τη δημοτική αρχή να «παραμερίσει τις φωτογραφίσεις και να εστιάσει στην καθημερινότητα των συνδημοτών, στην διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, στην υλοποίηση των ήδη ενταγμένων έργων και σε κάθε έγκαιρη μέριμνα για την επικείμενη κακοκαιρία».
                            
Αναλυτικά η ανακοίνωση της
«Ενωτικής Κίνησης» του Δήμου Σπάρτης
«Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε τις καθημερινές ανακοινώσεις του Δήμου Σπάρτης καθώς και τις δεκάδες αναρτήσεις στα social media του κ.Δημάρχου και ορισμένων συνεργατών του, όπου με επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθούν  μια «μετάλλαξη»της καθημερινότητας αλλά και προβολή διαφορετικής εικόνας του Δήμου Σπάρτης, κυρίως των προβλημάτων και πως αυτά αντιμετωπίζονται.

Έτσι λοιπόν, αφού είδαμε σύσσωμη σχεδόν την δημοτική αρχή να σπεύδει στην έναρξη των εργασιών του μεγάλου έργου του open mall - ανοιχτού κέντρου εμπορίου, το οποίο σαν δημοτική αρχή και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης από κοινού είχαμε μελετήσει, ωριμάσει, διεκδικήσει και είχε ενταχθεί σε χρηματοδοτικό εργαλείο(έργο που θα παρουσιάσουμε αναλυτικά σύντομα) - η δημοτική αρχή έσπευσε ακόμη και στο νέο αναρροφητικό σάρωθρο που παρέλαβε ο Δήμος μας και με τον γνωστό τρόπο (αναρτήσεις – φωτογραφίες) να «δεχθεί » το νέο λειτουργικό κατά τ’άλλα εργαλείο της υπηρεσίας καθαριότητας όπου σίγουρα θα συμβάλει στην καλύτερη καθαριότητα και στον ευπρεπισμό της πόλης.  

Όμως, η βιασύνη της φωτογραφίας πολλές φορές φέρνει σύγχυση στην δημοτική αρχή αφού ουδείς προφανώς γνώριζε ότι η προμήθεια του συγκεκριμένου σαρώθρου έγινε με ιδίους πόρους του Δήμου - δηλαδή με τα χρήματα των δημοτών του Δήμου μας, και όχι από το πρόγραμμα Φιλόδημος όπου αναφέρεται στις δεκάδες ανακοινώσεις καθώς και στην σελίδα του Δήμου.
 Αυτό αν μη τι άλλο, καθίστανται ανησυχητικό για την όλη γνώση των θεμάτων του Δήμου καθώς γεννά προβληματισμούς για τις πολλές και σε πολλά επίπεδα αργοπορίες υλοποίησης ενταγμένων έργων, και κινδύνους απένταξης έργων στον Δήμος Σπάρτης.
 Προτρέπουμε τον κ.Δήμαρχο και τους συνεργάτες του – κυρίως τους έμμισθους συμβούλους  του, έστω έπειτα από 2,5 σχεδόν χρόνια στα ινία του Δήμου μας, να ενημερωθούν πάραυτα!  

Επιπροσθέτως υπενθυμίζουμε στην δημοτική αρχή ότι από το πρόγραμμα Φιλόδημος στην θητεία μας είχαν μελετηθεί, δρομολογηθεί και ενταχθεί τα οποία και παρέλαβε στη θητεία της, το νέο καλαθοφόρο όχημα ύψους 134,416,00€ , καταστροφέα βαρέου τύπου, κάδο ανάμειξης σκυροδέματος 200 lit, κλαδοτεμαχιστή, υδραυλικό σάρωθρο βαρέου τύπου, κιτ περονών και κάδο ανάμειξης σκυροδέματος 600-800 lit, συνολικού ύψους 187.000 €,  και αναμένεται η προμήθεια διαξονικού οχήματος απορριμματοφόρου 19τν, η προμήθεια απορριμματοφόρου 12m3, η προμήθεια απορριμματοφόρου 2,5m3, η προμήθεια φορτωτή εσκαφέα, και η προμήθεια τριών απορριματοκιβωτίων με συμπίεση χωρητικότητας 10-12κμ(press container), συνολικού ποσού 538.000 € όπου ήδη έχουν καθυστερήσει οι προμήθειες τους, και η ραγδαία αύξηση των τιμών τις θέτει σε κίνδυνο.  

Καλούμε την δημοτική αρχή να παραμερίσει τις φωτογραφίσεις και να εστιάσει σοβαρά στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας, στην διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, στην υλοποίηση των ήδη ενταγμένων έργων και σε κάθε έγκαιρη μέριμνα για την επικείμενη κακοκαιρία».