Ατελείωτος μαραθώνιος για το παλαιό Πρωτοδικείο: Επανέφερε το θέμα ο Δαβάκης

Σε εκκρεμότητα το Τεχνικό Συμβούλιο

Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2021 14:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ατελείωτος μαραθώνιος για το παλαιό Πρωτοδικείο: Επανέφερε το θέμα ο Δαβάκης

Το θέμα της απελπιστικά χρονοβόρας διαδικασίας αποκατάστασης του παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης επανέφερε με επίκαιρη ερώτησή του αυτή τη φορά, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής ζητεί να πληροφορηθεί πότε πρόκειται να συσταθεί και να λειτουργήσει το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τα ποσοστά επικαιροποίησης της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης.

Η συζήτηση της ερώτησης ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 15/10, αλλά λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ερώτηση του Αθ. Δαβάκη προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με θέμα «Σύσταση Τεχνικού Συμβουλίου Υπουργείου Παιδείας», έχει ως εξής:

«Από το 2005 που παραχωρήθηκε το κτήριο του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης  στα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Λακωνίας, ξεκινά ένας “μαραθώνιος” από γραφειοκρατικές διαδικασίες  και προσκόμματα που αφορούν στην αποκατάστασή του και που δυστυχώς δεν έχει ακόμη τελειώσει...

Και  αφού  πριν  από  ένα  σχεδόν  χρόνο,  με  την  δημοσίευση  του  Προεδρικού  Διατάγματος(ΦΕΚ289Δ/3-6-2020)  που  αφορούσε  στην  τροποποίηση  του  Ρυμοτομικού  Σχεδίου  Σπάρτης  -ένα  πολύ  σημαντικό  και  χρονοβόρο  στάδιο-  είχαμε  πιστέψει  πώς  μπήκαμε στην τελική ευθεία υλοποίησης, οι ελπίδες μας χάθηκαν όταν μάθαμε ότι έχει  αλλάξει  η  διαδικασία  έκδοσης  οικοδομικής  άδειας,  με  αποτέλεσμα  να  χρειάζεται  να  επικαιροποιηθεί η υπάρχουσα Μελέτη, η οποία στη συνέχεια απαιτείται να περάσει από το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Δυστυχώς όμως ένα χρόνο μετά, το θέμα που μας αφορά δεν έχει περάσει από  αυτό  το  Τεχνικό  Συμβούλιο,  γιατί  όπως  έχουμε  πληροφορηθεί  αυτό  δεν  έχει  ακόμη  συσταθεί...

Με δεδομένο ότι το έργο αυτό αφορά σε ένα εμβληματικό κτήριο της Σπάρτης, που  η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, κάνει τους Σπαρτιάτες να αναρωτιούνται αν 16 χρόνια  μετά υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της Πολιτείας να βοηθήσει,  ώστε να επισπευσθούν οι  διαδικασίες που απαιτούνται για να μπει το έργο αυτό στο δρόμο της υλοποίησης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

Πότε πρόκειται να συσταθεί και να λειτουργήσει το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου  Παιδείας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τα ποσοστά επικαιροποίησης της Μελέτης και  των Τευχών Δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης του παλαιού Πρωτοδικείου της  Σπάρτης;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών