Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Μολάων: «Οι αναστολές επιδείνωσαν την υποστελέχωση»

Η εικόνα και τα αιτήματα που θέτουν

Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2021 14:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Μολάων: «Οι αναστολές επιδείνωσαν την υποστελέχωση»

«Η κακή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας συνεχίζεται με θύματα τα νοσοκομεία και τους πολίτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων, υπογραμμίζοντας πως «η απόφαση για τις αναστολές εργασίας υγειονομικών έχει επιδεινώσει την κατάσταση με την υποστελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων όπως και τη δική μας.»

Σύμφωνα με τον σύλλογο, «μέχρι πρότινος είχαμε στο ενεργητικό μας 4 καρδιολόγους (1 μόνιμο, 1 με μετακίνηση από το ΤΟΜΥ της Σπάρτης και 2 επικουρικούς), 2 παθολόγους (1 μόνιμο και 1 με σύμβαση παροχής υπηρεσιών), 2 γενικούς ιατρούς μόνιμους, 2 παιδιάτρους  μόνιμους, 2 νεφρολόγους μόνιμους, 2 μικροβιολόγους μόνιμους, 2 ακτινολόγους (1 μόνιμος και 1 επικουρικός), 4 χειρουργούς (3 μόνιμοι και 1 με μετακίνηση από Αθήνα), 1 ουρολόγος μόνιμος, 1 οφθαλμίατρος μόνιμος, 2 ΩΡΛ (1 μόνιμος και 1 επικουρικός), 1 γυναικολόγος μόνιμος, 3 ορθοπεδικοί (1 μόνιμος και 2 επικουρικοί), 1 οδοντίατρος μόνιμος και 2 αναισθησιολόγοι μόνιμοι.»

Κατά τους ισχυρισμούς του Συλλόγου Εργαζομένων, η πραγματικότητα είναι:
«- Μείνανε 2 καρδιολόγοι επικουρικοί και τους μετακινούν και τους 2 στη Σπάρτη για εφημερίες. Πλέον το νοσοκομείο δεν έχει εφημερεύοντα καρδιολόγο σε καθημερινή βάση και πολλές εφημερίες δεν είναι κανονικές αλλά ετοιμότητας.
- Αντίστοιχη κατάσταση με τους αναισθησιολόγους που μετακινούνται για εφημερίες στη Σπάρτη αφήνοντας πλέον το νοσοκομείο Μολάων χωρίς εφημερεύοντα αναισθησιολόγο για μέρες.
- Οι παιδίατροι μετακινούνται για εφημερίες στη Σπάρτη
- Οι 2 ορθοπεδικοί μετακινούνται για εφημερίες στη Σπάρτη
- Ο μοναδικός γυναικολόγος μετακινείται για εφημερίες στη Σπάρτη
- Ο μοναδικός ουρολόγος ο οποίος καταλαμβάνει τη μοναδική οργανική θέση στο νοσοκομείο Μολάων, καλύπτει τα εξωτερικά τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου μας μόνο Τετάρτη και το υπόλοιπο διάστημα είναι στο νοσοκομείο της Σπάρτης. Περιστατικά της περιοχής παραπέμπονται στη Σπάρτη για ουρολογική εκτίμηση, ή και διακομίζονται δεσμεύοντας ΕΚΑΒ και ιατρό για τη διακομιδή.
- Οι χειρουργοί και οι ορθοπεδικοί δυσκολεύονται να προγραμματίσουν χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου σε καθημερινή βάση, μιας και οι τελευταίοι πρέπει να καλύπτουν τη Σπάρτη. Ακόμη και έκτακτα χειρουργεία μπορεί να χρειαστεί να διακομισθούν λόγω της έλλειψης των αναισθησιολόγων.»

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι, κατά τον Σύλλογο Εργαζομένων, «η υποβάθμιση των υπηρεσιών και των εφημεριών του νοσοκομείου Μολάων, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο για σοβαρά επείγοντα περιστατικά.

Πρόσφατα προσήλθε άνδρας 52 ετών με πόνο στο στήθος και υπέστη ανακοπή καρδιάς μέσα στα ΤΕΠ του νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο μας είχε εφημερία ετοιμότητας ο καρδιολόγος ο οποίος εφημέρευε την προηγούμενη στο νοσοκομείο της Σπάρτης και έπρεπε να λήξει η εφημερία του εκεί, για να μεταβεί στους Μολάους. Ζήτησε μάλιστα και τη συνδρομή της αστυνομίας να του ανοίγει το δρόμο για να φτάσει στο περιστατικό πιο γρήγορα. Αντίστοιχα δεν υπήρχε αναισθησιολόγος σε εφημερία και το περιστατικό έχριζε διασωλήνωσης. Αυτά θεωρούνται στελέχωση του νοσοκομείου Μολάων;» διερωτάται ο σύλλογος και προσθέτει: «Όλη η νοτιοανατολική Λακωνία μένει ακάλυπτη από εφημερίες ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Οι ασθενείς αναγκάζονται να διακομισθούν στη Σπάρτη. Τελικά ποιος θα είναι ο ρόλος του νοσοκομείου Μολάων; Η υποστελέχωση φέρνει και την υποβάθμιση του νοσοκομείου Μολάων και των εργαζομένων του, καθώς και την απαξίωση της περιοχής και των κατοίκων της.»

Καταλήγοντας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων υπογραμμίζει:
«Σταματήστε να αποδυναμώνετε το Νοσοκομείο μας! Σταματήστε να μετακινείτε τους ιατρούς και να υποβαθμίζεται τον ρόλο του Νοσοκομείου μας!
Απαιτούμε:
- Άρση των αναστολών των υγειονομικών
- Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών ιατρών, νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων
- Θέλουμε ισχυρό στελεχωμένο και αυτοτελές Νοσοκομείο να καλύπτει την περιοχή και τους κατοίκους της.»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti