Εκοιμήθη ο εφημέριος Μολάων π. Στυλιανός Κότσαλης

Δευτέρα, 18 Οκτώβριος 2021 12:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκοιμήθη ο εφημέριος Μολάων π. Στυλιανός Κότσαλης

Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, σε ηλικία 81 ετών, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Κότσαλης, εφημέριος Μολάων. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου, στον Ενοριακό ΙΝ Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, προεξάρχοντος του αεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. Ο σεπτός Ποιμενάρχης στον επικήδειο λόγο του, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στο απαράμιλλο ήθος του εκλιπόντος, τη βαθιά πίστη του στο Θεό, την αφοσίωση στο λειτούργημά του, την άδολη αγάπη προς τους ενορίτες και όλους τους συνανθρώπους του και την εξαιρετική χριστιανική οικογένεια που δημιούργησε μαζί με την αείμνηστη πρεσβυτέρα του, για την οποία, επίσης, ο σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια.

Ο αοίδιμος π. Στυλιανός Κότσαλης, του Γεωργίου και της Σταυρούλας, γεννήθηκε στις 3/6/1940 στους Μολάους. Νυμφεύτηκε στις 22/2/1965 στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης, την αείμνηστη Παναγιώτα Κρητικού, η οποία απεβίωσε τέσσερις ημέρες νωρίτερα, στις 9 Οκτωβρίου 2021. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον π. Γεώργιο, που είναι εφημέριος Ασωπού, τον Χρήστο, τον Νεκτάριο και τον Σταύρο. Χειροτονήθηκε διάκονος στον ΙΝ Αγίας Παρασκευής Μολάων στις 26 Ιουλίου 1965 και πρεσβύτερος στον ΙΝ Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νιάτων στις 27 Φεβρουαρίου 1966, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Κυπριανό Πουλάκο. Διετέλεσε εφημέριος Κρεμαστής από την 1η Μαρτίου 1966 έως τις 31 Οκτωβρίου 1974. Αποσπάστηκλε στην ενορία Αγγελώνας έως τις 23 Σεπτεμβρίου 1991. Ακολούθως μετατέθηκε στην ενορία Μολάων, την οποία και υπηρέτησε μέχρι την εκδημία του. Είχε εξυπηρετήσει διοικητικά και λειτουργικά την ενορία Ελαίας και διοικητικά την ενορία Ιέρακος.

Ήταν απόφοιτος του Ανώτερου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καλαμάτας, ενώ στη συνέχεια πήρε πτυχίο από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν πνευματικός από το 1971. Στις 5 Οκτωβρίου 1984, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος τού απένειμε το οφφίκιο του οικονόμου. Στις 25 Αυγούστου 1994, ο Μητροπολίτης Ευστάθιος τού απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου, ενώ στις 26 Ιουλίου 2015 τού απένειμε έπαινο για την συμπλήρωση πεντηκονταετούς ευδόκιμης ιερατικής διακονίας. Επίσης, είχε λάβει έπαινο από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, σε ειδική τιμητική εκδήλωση στην Αθήνα, η οποία αφορούσε τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, των οποίων έστω ένα τέκνο δέχθηκε ιερατική κλήση και υπηρέτησε το ιερό θυσιαστήριο.

Ήταν μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Μολάων, είτε ως τακτικό είτε ως αναπληρωματικό, από την έναρξη της λειτουργίας του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti