Νέα εποχή για την ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα

Δημιουργήθηκαν σύνδεσμοι για ανάδειξη νευραλγικών τομέων της Λακωνίας

Τρίτη, 19 Οκτώβριος 2021 14:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα εποχή για την ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα

Τη δημιουργία τεσσάρων δικτύων-συνδέσμων για την ισόρροπη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, ανακοίνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, μετά την υπερψήφιση της σχετικής πρωτοβουλίας από το ΔΣ της Εταιρείας, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.

Σκοπός των συνδέσμων είναι η προβολή και η ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και των προτερημάτων του αγροτικού τομέα της Λακωνίας, η προώθηση των επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων των λακωνικών προϊόντων και η στήριξη των αγροτικών επιχειρήσεων.

Η θέση και των δύο Δήμων που συμμετέχουν στην εν λόγω εταιρεία για την ανάπτυξη στην περιοχή ήταν εξαρχής κρυστάλλινη: «Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων αλλά και της αγροτικής οικονομίας, που αποτελεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργεί θέσεις εργασίας», σημειώνει η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Γεωργία Δεδεδήμου

Σε αυτούς ακριβώς τους σκοπούς θα συνεισφέρουν οι τέσσερις νέοι σύνδεσμοι που δημιουργήθηκαν κάτω από την «ομπρέλα» της Αναπτυξιακής των δυο Δήμων, προς όφελος όλης της περιοχής και των κατοίκων της.
Ειδικότερα, οι σύνδεσμοι που δημιουργήθηκαν είναι: 

- Το Δίκτυο Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, με συντονίστριες τις κ.κ. Μπέσσυ Πολυζωγοπούλου και Εβίτα Τσάκωνα, θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην προώθηση των εξαγωγών, τη βελτίωση των συστημάτων προβολής, μάρκετινγκ, επικοινωνίας και πληροφορικής και της διάθεσης των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές με τη βοήθεια των νέων ηλεκτρονικών μέσων κ.ά.

 - Το Δίκτυο Παραγωγών Φυτικών Προϊόντων, Κηραλοιφών, Αρωματικών και Καλλυντικών των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, με τη συμμετοχή όλων όσων απασχολούνται στην παραγωγή παραδοσιακών φυτικών προϊόντων, αρωματικών και καλλυντικών, από τα ιδιαίτερα φυτά και βότανα του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου, με συντονίστρια την κ. Ελένη Τσουλόγιαννη.

 - Το Δίκτυο Τουριστικών Επιχειρήσεων των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, με συντονίστρια την κ. Έλενα Δημητρακοπούλου. Το δίκτυο αυτό θα έχει τον αποκλειστικό ρόλο της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής τουριστικής οικονομίας προς όφελος των κατοίκων της.

- Το Δίκτυο Φίλων της Τεχνολογίας, με συντονιστές τις κ.κ. Κατερίνα Σανιδά, Χριστίνα Νικολέττου και τον κ. Μανώλη Wallace. Όσον αφορά τον Σύνδεσμο Φίλων της Τεχνολογίας, οι δημοτικές αρχές Σπάρτης και Ευρώτα θεωρούν ότι «οι νέες τεχνολογίες είναι και θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πυλώνας ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο» και γι’ αυτό επιθυμούν να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σε αυτό τον τομέα.

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι προσβλέπουν σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Λακωνίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης, το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το ΔΙΕΚ Σπάρτης, το Sparta Tech Lab και άλλα Κολλέγια και Πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού.
Οι υπηρεσίες των δυο δήμων, οι αντιδήμαρχοι, τα ΔΣ αλλά και οι επιτροπές, θα συμβάλουν καταλυτικά στην λειτουργία των συνδέσμων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti