Χρηματοδότηση για ανάδειξη της μανιάτικης κληρονομιάς

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ - Με έμφαση στο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής

Τετάρτη, 20 Οκτώβριος 2021 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρηματοδότηση για ανάδειξη της μανιάτικης κληρονομιάς

Η προώθηση και προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μάνης είναι το αντικείμενο δράσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος». Για τον σκοπό αυτό απευθύνει πρόσκληση στους Δήμους  Ανατολικής και Δυτικής Μάνης για την υποβολή προτάσεων για έργα (πράξεις), προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος. Η περίοδος υποβολής προτάσεων ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου κι εκπνέει στις 23 Δεκεμβρίου 2021.

Η δράση, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ενδεικτικές παρεμβάσεις
Η περιοχή της Μάνης παρουσιάζει ένα σύνολο φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος υπερτοπικής αξίας, το οποίο ωστόσο παραμένει σε σημαντικό βαθμό άγνωστο στο ευρύ κοινό και ως εκ τούτου αναξιοποίητο, καθιστώντας την έναν ιδιαίτερα αξιόλογο τόπο με ιστορικότητα και διεθνή αναγνώριση, με ισχυρές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις προώθησης και προβολής της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής της Μάνης, με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση των εν λόγω ανεκμετάλλευτων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ελκυστικότητά της, αυξάνοντας τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά τον εισερχόμενο τουρισμό, με διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, στη βάση μιας ολοκληρωμένης και αειφόρου ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και των τουριστικών της επιχειρήσεων.

Ως ενδεικτικές παρεμβάσεις, που δύναται να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της παρούσας δράσης αποτελούν, αφ’ ενός πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, καθώς και αντίστοιχο προωθητικό υλικό (εκδόσεις κλπ), αφ’ ετέρου ψηφιακές διαδικτυακές εφαρμογές / υπηρεσίες προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, καθώς επίσης και στοχευμένες παρεμβάσεις μέσω ολοκληρωμένων σχεδίων μάρκετινγκ για την οργάνωση και προβολή θεματικών διαδρομών σε αξιόλογους πολιτιστικούς πόρους της περιοχής.

Βασικό κριτήριο δε, της επιλογής των εν λόγω παρεμβάσεων -ψηφιακών και μη- είναι η εξασφάλιση της προσβασιμότητα των ΑμΕΑ.

Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζει τον Ειδικό Στόχο ΕΣΟ3 της εγκεκριμένης Στρατηγικής ΟΧΕ Μάνης και συνδράμει στην επίτευξη του ειδικού στόχου 3.5.1 «Προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς ως πόλου έλξης επισκεπτών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020.

Δείτε την πρόσκληση εδώ

Πληροφορίες - στοιχεία επικοινωνίας
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου
Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.eydpelop.gr/
Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σούτσου 35, 221 32 Τρίπολη
Τηλ.: 2713 601300
Φαξ: 2710 234711

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti