Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση του Μητροπολίτη Μάνης

Νοσηλεύεται διασωληνωμένος λόγω νόσησης με κορωνοϊό - Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Δευτέρα, 25 Οκτώβριος 2021 13:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση του Μητροπολίτη Μάνης

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός των Αθηνών νοσηλεύεται από το πρωί της Κυριακής (24/10) ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄, λόγω νόσησής του με κορωνοϊό. Η κατάσταση του 71χρονου Ιεράρχη χαρακτηρίστηκε σοβαρή, με τους θεράποντες ιατρούς να προχωρούν στη διασωλήνωσή του σε ΜΕΘ εξαιτίας επιπλοκών που παρουσίασε.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας (25/10), η κατάσταση του κ. Χρυσοστόμου εξακολουθεί να παραμένει αρκετά σοβαρή έως και κρίσιμη, καθώς το οξυγόνο βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Όπως πληροφορείται ο «Λακωνικός Τύπος» από πηγές της τοπικής Εκκλησίας, η κλινική εικόνα του ποιμενάρχη Μάνης εκτιμάται πως, αν και σοβαρή, παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο απαιτείται χρόνος και υπομονή, ενώ  τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την πορεία της υγείας του.

Σημειώνεται πως, κατά δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, ο Μητροπολίτης δεν είχε εμβολιασθεί κατά του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Μάνης
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 25/10 η Ιερά Μητρόπολη Μάνης αναφέρει: «Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, ἐκτελῶντας τά ποιμαντικά του καθήκοντα, προσβλήθηκε ἀπό τόν Covid-19. Γιά θεραπευτικούς λόγους μεταφέρθηκε στό Νοσοκομεῖο “Εὐαγγελισμός” τῆς Ἀθήνας. Ἡ κατάσταση καί ἡ βελτίωση τῆς ὑγείας του εἶναι σταθερή.

Ἡ σκέψη καί ἡ προσευχή του ἀγκαλιάζουν διαρκῶς τήν ἀγαπημένη του ἐπαρχία τῆς Μάνης καί τόν λαό της.

Παρακαλοῦμε τό εὐσεβές ποίμνιο νά συνεχίσει νά προσεύχεται γιά τούς ἀσθενεῖς τοῦ κορωνοϊοῦ καί νά συμπεριλάβει στίς θερμές προσευχές καί τόν ταπεινό Ἐπίσκοπο τῆς Μάνης.

Μέ τίς πρεσβεῖες τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῆς Γιάτρισσας καί μέ πνεῦμα μετάνοιας καί ἑνότητας, δίνουμε τόν κοινό ἀγῶνα κατά τῆς πανδημίας.»

Από το 2018 στο πηδάλιο  
της Μητρόπολης Μάνης
Ο κατά κόσμον Χρήστος Παπαθανασίου εξελέγη Μητροπολίτης Μάνης στις 7 Φεβρουαρίου 2018 από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β´, συλλειτουργούντων ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ενθρονίστηκε στην πόλη του Γυθείου στις 28 Μαρτίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, μεγάλου αριθμού μητροπολιτών και επισκόπων, τοπικών Αρχών, κλήρου και λαού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti