Εποχή μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων από Δεκέμβριο

Στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση

Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2021 12:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εποχή μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων από Δεκέμβριο

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τη Δευτέρα 25/10 στην Τρίπολη, με αντικείμενο την προετοιμασία για την έναρξη της διαδικασίας μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την απορρύπανση της Περιφέρειας κι εκτίμησε ότι από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα είναι δυνατή η παραλαβή απορριμμάτων από τις περιοχές που προβλέπεται από τον Νόμο, δηλαδή ένα μέρος της Αρκαδίας, την Αργολίδα και την Κορινθία. Ο κ. Νίκας επεσήμανε ακόμα την ανάγκη για πρόβλεψη από τους δήμους, κονδυλίου για τη διαχείριση απορριμμάτων στα νέα τεχνικά τους προγράμματα, ενώ πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει χρήματα για την προβολή της ανακύκλωσης ώστε να υπάρχουν λιγότερα σκουπίδια στην παραλαβή. Παράλληλα, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις σε διαδικασίες αδειοδότησης και χρηματοδότησης. Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι μέσα στον Νοέμβριο προγραμματίζεται και νέα ανάλογη σύσκεψη ώστε να υπάρχει συνεχής διαβούλευση μεταξύ Περιφέρειας, δήμων και άλλων φορέων για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Σταύρος Αργειτάκος και μέλη της ΕΕ του εν λόγω φορέα, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, οι δήμαρχοι Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης,εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ.α..

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti