Εορτάστηκε η Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2021 12:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτάστηκε η Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Τα Εισόδια της Θεοτόκου τίμησε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Εκκλησία και παράλληλα εόρτασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια δοξολογία υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο ποιμενάρχης ανέλυσε τους στίχους του τροπαρίου για την Παναγία, που, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Πάντα ὑπὲρ ἔννοιαν, πάντα ὑπερένδοξα, τὰ σὰ Θεοτόκε Μυστήρια, τῇ ἁγνείᾳ ἐσφραγισμένη, καὶ παρθενίᾳ φυλαττομένη, Μήτηρ ἐγνώσθης ἀψευδής, Θεὸν τεκοῦσα ἀληθινόν• Αὐτὸν ἱκέτευε σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν».  Ολοκληρώνοντας, ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η Υπεραγία Θεοτόκος «να τους χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και μάλιστα σε μία εποχή που η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα».

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Ταγματάρχης Εφοδιασμού Μεταφορών Ηλίας Ζακάκης εκφώνησε επίκαιρη ομιλία επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, «τον άρρηκτο δεσμό της Ορθόδοξης Πίστης και ιδιαίτερα της Μεγαλόχαρης με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας», ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οδηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να είναι η γνώση της ιστορίας, πίστη τους η πίστη στον Θεό και την Πατρίδα και πυξίδα τους οι αρετές της φυλής μας».

Αμέσως μετά, οι επίσημοι μετέβησαν στο κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και αποδόθηκαν τιμές.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, συνοδευόμενος από αξιωματικούς του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτριος Σκάλκος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης,  η περιφερειακή σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα και οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, Σπυρίδων Μοιράγιας και Δημήτρης Καπονικολός.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti