Ένα ακόμα λουκέτο μετρά η Λακωνία: Οριστική αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης

Κλειστό είναι από 1η Σεπτέμβρη του παράρτημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης, προσθέτοντας ένα ακόμα λουκέτο στο μακρύ κατάλογο των υπηρεσιών που...
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα ακόμα λουκέτο μετρά η Λακωνία: Οριστική αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης

Κλειστό είναι από 1η Σεπτέμβρη του παράρτημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης, προσθέτοντας ένα ακόμα λουκέτο στο μακρύ κατάλογο των υπηρεσιών που καταργούνται στη Λακωνία.

Με απόφαση του διοικητή του ιδρύματος και στο όνομα της αναδιοργάνωσης των περιφερειακών υπηρεσιών για τις μονάδες ασφάλισης του Οργανισμού, το παράρτημα στη Νεάπολη έβαλε φραγμό στη λειτουργία του, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Κουτρουμάνη να επιβεβαιώνει επίσημα το γεγονός.
Με την αιτιολογία ότι ο αριθμός των παραρτημάτων σε σύγκριση με πληθυσμιακά όμοιους νομούς είναι μεγάλος, δεδομένου ότι στη Λακωνία λειτουργούν πέντε υποκαταστήματα σε Σπάρτη, Γύθειο, Σκάλα, Μολάους και Νεάπολη, ο κλήρος έπεσε στην περιοχή των Βατίκων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται δια στόματος υπουργού Εσωτερικών, η επιλογή έγινε με βάση και το γεγονός ότι το παράρτημα της Νεάπολης είχε μικρό όγκο συναλλαγών και λειτουργούσε με δύο μόνο υπαλλήλους, «αριθμός δικαιολογημένος», όπως τόνισε, «για τα ασφαλιστικά μεγέθη, ανεπαρκής ωστόσο για τη λειτουργία αυτοτελούς μονάδας, λαμβανομένων υπόψη των κανόνων διασφάλισης της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων και ελέγχου των δαπανών (ασυμβίβαστο διατάκτη/υπολόγου)».

Επικαλούμενος δε το νόμο του «Καλλικράτη», ο υπουργός υπενθύμισε ότι οι πρώην καποδιστριακοί δήμοι Νεάπολης, Βοιών και Μονεμβασίας, που αποτελούν την ασφαλιστική περιοχή του παραρτήματος Νεάπολης ενσωματώθηκαν στο νέο Δήμο Μονεμβασίας με έδρα τους Μολάους.
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται μέσω ΚΕΠ που λειτουργεί στη περιοχή, μέσω του οποίου μπορούν να εκτελούνται ορισμένες εργασίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως παραλαβή δικαιολογητικών και αποστολή τους στο αρμόδιο υποκατάστημα ή παράρτημα, εργασίες υπογράμμισε «που κατά κύριο λόγο πραγματοποιούνται και από τα παραρτήματα του ιδρύματος όταν λειτουργούν με μικρό αριθμό προσωπικού».

Με άμεσο αποδέκτη το βουλευτή Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση για το θέμα στις 8 Αυγούστου, ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι εκτός των άλλων, το σχέδιο αναδιοργάνωσης υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνοδεύεται από παράλληλες δράσεις που μειώνουν την ανάγκη επισκεψιμότητας των πολιτών στις μονάδες.

Στο όνομα λοιπόν της αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών ασφάλισης του Ιδρύματος στη Λακωνία, οι συναρμόδιοι έκριναν απαραίτητη τη συνένωση των παραρτημάτων Μολάων και Νεάπολης και την παράλληλη λειτουργία μιας μονάδας επαρκώς στελεχωμένης και ικανής, όπως αναφέρεται, να ανταποκριθεί με επάρκεια και ποιότητα στις απαιτήσεις και στη ζήτηση της περιοχής. Προς την κατεύθυνση αυτή, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιθυμεί τη συνεργασία των τοπικών δημοτικών αρχών, με την προσδοκία της οικοδόμησης κοινής άποψης στη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων για την ορθολογική λειτουργία των υπηρεσιών του Ιδρύματος στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα