Οριστικό «λουκέτο» στην ΑΤΕ bank Κροκεών: Ανυποχώρητη η διοίκηση παρά τις τοπικές αντιδράσεις

Αμετακίνητη στη θέση της για κατάργηση του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στις  Κροκεές παραμένει η διοίκηση της ΑΤΕ bank, μετά...
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οριστικό «λουκέτο» στην ΑΤΕ bank Κροκεών: Ανυποχώρητη η διοίκηση παρά τις τοπικές αντιδράσεις

Αμετακίνητη στη θέση της για κατάργηση του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στις  Κροκεές παραμένει η διοίκηση της ΑΤΕ bank, μετά και τη συνεδρίαση του ΔΣ της στις 21/7, λόγω του μικρού όγκου εργασιών του.

Επικαλούμενη την αναγκαιότητα μείωσης των λειτουργικών της δαπανών, καθώς και την ύπαρξη υποκαταστημάτων σε κοντινή απόσταση, η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας εμμένει στην αρχική της απόφαση και ενημερώνει για την τοποθέτηση ΑΤΜ σε κεντρικό σημείο των Κροκεών προς εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Στοχεύοντας δε στην αναβάθμιση του τραπεζικού της δικτύου και τη διατήρηση σχέσεων εμπιστοσύνης με το υφιστάμενο πελατολόγιό της, τονίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Σκάλας, που απέχει 14 χιλ. από τις Κροκεές, το κατάστημα Σπάρτης που απέχει 29 χιλ. και το κατάστημα Γυθείου που απέχει 23 χιλ.

Οι απαντήσεις αυτές δόθηκαν από τη διεύθυνση της Αγροτικής Τράπεζας προς το βουλευτή Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, μετά από σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο κ. Αποστολάκος δήλωσε:
«Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Κροκεών, η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας δεν φαίνεται να τις λαμβάνει υπόψη. Με την κάλυψη των συναρμόδιων υπουργών, προχωρά στις ειλημμένες αποφάσεις της. Σε συνέχεια σειράς κυβερνητικών αποφάσεων που υποβαθμίζουν σταθερά την περιοχή και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων, έρχεται ένα ακόμη πλήγμα. Από αυτή την κυβέρνηση οι Κροκεές και γενικότερα ο νομός Λακωνίας όχι μονό δεν πρέπει να περιμένουν θετικές αποφάσεις, αλλά δεν πρέπει να αποκλείουν νέες, επαχθέστερες πολιτικές σε βάρος των τοπικών συμφερόντων».

Εξάλλου, με αφορμή το ψήφισμα διαμαρτυρίας της γενικής συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κροκεών σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην περιοχή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ψήφισμα διαμαρτυρίας της γενικής συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κροκεών, έρχεται να προστεθεί ως αυθεντική κραυγή αγωνίας, αλλά και πικρίας, της τοπικής κοινωνίας της περιοχής, για μια ακόμη κυβερνητική απόφαση, στη σειρά τόσων άλλων, που εδώ και δυο χρόνια πλήττουν τη λακωνική περιφέρεια και δημιουργούν συνθήκες ερήμωσης και περιθωριοποίησης του ακριτικού λακωνικού νότου.

Η κραυγή των αγροτών της περιοχής εκφράζει περίτρανα τα όσα και εμείς μέσα στη Βουλή έχουμε τονίσει. Είναι λυπηρό και ανησυχητικό συνάμα το ότι αυτή η κυβέρνηση “αντί να χτυπήσει το γάιδαρο χτυπάει το σαμάρι”. Με άλλα λόγια αντί οι κυβερνώντες να προβούν στην περιστολή του μεγάλου δημόσιου τομέα με την κατάργηση μεγάλων Οργανισμών που απομυζούν τα δημόσια οικονομικά και αυξάνουν το χρέος, καταργούν το υποκατάστημα της ΑΤΕ των Κροκεών. Οι λάκωνες πολίτες κρίνουν και βγάζουν τα συμπεράσματά τους».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα