Πλήγμα για τη Λακωνία η αύξηση του ΦΠΑ

«Η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης πλήττει τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας» Την αντίδρασή του στο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ από 13%...
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλήγμα για τη Λακωνία η αύξηση του ΦΠΑ

«Η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης πλήττει τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας»
Την αντίδρασή του στο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23% στο χώρο της εστίασης, με ελάχιστες εξαιρέσεις που αφορούν στον τουρισμό, εξέφρασε με δήλωσή του ο λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιέξοδη πολιτική, η οποία σημειώνει, δε θα επιφέρει τα έσοδα που προσδοκά, ο λάκωνας βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η αύξηση του ΦΠΑ κατά δέκα μονάδες θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στη Λακωνία, τόσο στην οικονομία όσο και στον τουρισμό, καλώντας την πολιτική ηγεσία του τόπου να αναθεωρήσει.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Δαβάκης αναφέρει:
«Το “θρίλερ” της αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει τη χώρα στην ύφεση, στην εκτίναξη της ανεργίας και την πτώση του βιοτικού επιπέδου του μέσου έλληνα, η ίδια πολιτική που έχει φέρει στα όρια της αντοχής του τον αγροτικό κόσμο της χώρας και στο μαρασμό την επιχειρηματική δραστηριότητα, δυστυχώς συνεχίζεται.

Το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 23% στο χώρο της εστίασης, παρ’ όλες τις αντιδράσεις που προκάλεσε από την πρώτη στιγμή της ψήφισής του, τελικά θα εφαρμοσθεί, με ελάχιστες εξαιρέσεις που αφορούν τον τουρισμό.
Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έμαθε από τα λάθη της και συνεχίζει να εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια την ίδια καταστροφική πολιτική, εξαθλιώνοντας τη “ραχοκοκαλιά” της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι και οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, οι οποίοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν “αιμοδότες” των εσόδων τους κράτους.

Μέτρα σαν και αυτά, όχι μόνο δε θα αποδώσουν τα έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση αλλά αντιθέτως θα μεγαλώσουν το έλλειμμα, έχοντας προκαλέσει τεράστια ζημιά στην επιχειρηματικότητα και στον τουρισμό.

Οι τελευταίες προσπάθειες κυβερνητικών στελεχών να δώσουν μια προσωρινή διάσταση στην αύξηση αυτή, αποτελεί στάχτη στα μάτια και προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων εκ των έσω.
Ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Λακωνία, το πλήγμα θα είναι τεράστιο για την οικονομία και τον τουρισμό, αφού επιχειρήσεις όπως τα καφεζαχαροπλαστεία, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, καθώς και άλλοι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν άλλο τις απανωτές αυξήσεις και επιβαρύνσεις, οπότε θα προχωρήσουν αναγκαστικά σε αυξήσεις των τιμών ή σε κλείσιμο των επιχειρήσεων τους. 
Μαζί με την κατάθεση της σχετικής ερώτησης στην Βουλή, καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα