Διαμαρτυρία για το μεσοπρόθεσμο από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων

Στην Κυπαρισσία συνεδρίασε, την Κυριακή 20/7, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, παρουσία του τέως υφυπουργού...
Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαμαρτυρία για το μεσοπρόθεσμο από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων

Στην Κυπαρισσία συνεδρίασε, την Κυριακή 20/7, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, παρουσία του τέως υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Κουσελλα, του δημάρχου Τριφυλλίας κ. Κων/νου Κόλλια, των προϊσταμένων ΔΟΥ και ΟΑΕΕ Κυπαρισσίας, καθώς επίσης εκπροσώπων και φορέων του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν για συζήτηση τα φλέγοντα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, τα οποία συνοψίστηκαν: στην έλλειψη ρευστότητας, στην εξοντωτική φορολογία, στη ραγδαία ανάπτυξη των υπερκαταστημάτων, στο συνταξιοδοτικό, στην υπολειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και στην αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών και των εμπόρων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ως απόρροια της γενικότερης ύφεσης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έλλειψη ρευστότητας και στην άμεση ανάγκη διάθεσης επενδυτικών κεφαλαίων και κεφαλαίων κίνησης στις μικρομεσαίες εμπορικές οικογενειακές επιχειρήσεις, με το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης να περιστρέφεται γύρω από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τις σοβαρές επιπτώσεις που θα επιφέρει ο σχετικός εφαρμοστικός νόμος στο ελληνικό εμπόριο.

Ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την απαξιωτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ελληνικό εμπόριο, καθώς και την κοινοποίηση αυτού στον πρωθυπουργό και σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Το σχετικό ψήφισμα διαμορφώθηκε ως εξής:
«Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος σήμερα που το ελληνικό εμπόριο πλήττεται πρωτοφανώς, απευθύνει κάλεσμα προς  όλους τους  αρμόδιους φορείς για άμεση στροφή ανάκαμψης και ανάπτυξης και απαιτεί από την κυβέρνηση τα εξής:
1.Την έμπρακτη αποδοχή της κρίσιμης και ουσιαστικής συμμετοχής του εμπορίου και ιδιαίτερα του περιφερειακού, στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη στήριξη της κοινωνίας, με την άμεση ένταξή του στον νέο επενδυτικό νόμο.
2.Την επανένταξη του εμπορίου στη δανειοδότηση των τραπεζών.
3.Την άμεση πάταξη του παραεμπορίου με την απόλυτη εφαρμογή του νέου νόμου 3982/2011.
4.Την ουσιαστική αξιοποίηση των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων για την επάνδρωση των ελεγκτικών μηχανισμών περιφρούρησης του στεγασμένου εμπορίου.

Ο εμπορικός κόσμος της Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος:
- Δηλώνει αντίθετος στο ενδεχόμενο επιβολής νέων δυσβάσταχτων μέτρων στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου.
- Καταδικάζει τη στάση των βουλευτών για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, το οποίο αποσκοπεί κυρίως στην οικονομική αφαίμαξη χιλιάδων εμπορικών οικογενειακών επιχειρήσεων.
- Καλεί την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε πανελλήνιο επίπεδο, για να μην επιβληθούν τα εξοντωτικά μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο.
- Προειδοποιεί πως πρέπει να εισακουστεί άμεσα η κραυγή αγωνίας των εμπορικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου και της ευρύτερης περιοχής. Αν δεν τροφοδοτηθεί η αγορά άμεσα με ρευστότητα και δε σταματήσει η ανηλεής εξόντωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μέσω της φορολογίας, τότε είναι θέμα ολίγου χρόνου η στάση πληρωμών απέναντι στο Δημόσιο, καθαρά λόγω αδυναμίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα