Φυλάκιση έως 20 χρόνια για μεγάλη φοροδιαφυγή

Αυτόφωρο φυλάκιση και άρση του φορολογικού απορρήτου για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων επιφυλάσσει για τους φοροφυγάδες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο...
Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φυλάκιση έως 20 χρόνια για μεγάλη φοροδιαφυγή

Αυτόφωρο φυλάκιση και άρση του φορολογικού απορρήτου για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων επιφυλάσσει για τους φοροφυγάδες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε προχθές από το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Με το σχέδιο νόμου αυξάνονται οι κακουργηματικές ποινές για φοροδιαφυγή έως και 20 χρόνια, με εξαίρεση τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ η μετατροπή της ποινής στην περίπτωση που προβλέπεται θα γίνεται με ελάχιστο ποσό ανά ημέρα εξαγοράς τα 20 ευρώ αντί των 3 ευρώ που ισχύει σήμερα.
 
Η ποινική δίωξη, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, δεν αρχίζει για καμιά από τις περιπτώσεις των αδικημάτων αν αυτός κατά του οποίου πρόκειται να ασκηθεί έχει βεβαιωμένη και καθαρισμένη απαίτηση από το Δημόσιο ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από αυτό για το οποίο διώκεται.
 
Θεσπίζονται ως διαρκή άρα και ως συνεχή αυτόφωρα τα αδικήματα μη καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο υπό προϋποθέσεις.
 
Στα πλημμελήματα για τη φοροδιαφυγή το ν/σ προβλέπει ότι δεν μπορεί να μετατραπεί ή να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής σε περίπτωση δεύτερης ή κάθε περαιτέρω υποτροπής.
 
Προβλέπονται ακόμη αυστηρότερες ποινές για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για υπαλλήλους του Yπουργείου Οικονομικών.
 
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης:
 
- Αύξηση του ποσού προβεβαίωσης από 25% σε 50% για να προσφύγει κάποιος στα δικαστήρια για φορολογικές διαφορές.
 
- Άρση φορολογικού απορρήτου και δημοσιοποίηση οφειλετών και παραβατών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο που υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα