Πταίσμα και όχι πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου

Ψηφίστηκε προχθές Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής αφού προηγουμένως ο υπουργός Υποδομών,...
Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πταίσμα και όχι πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου

Ψηφίστηκε προχθές Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής αφού προηγουμένως ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας έκανε ένα βήμα πίσω μειώνοντας την αυστηρότητα των ποινών για τη λαθροεπιβίβαση στις αστικές συγκοινωνίες.
 
Ο κ. Ρέππας μετά από τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από συμπολιτευόμενους βουλευτές μετέτρεψε το αδίκημα της αποφυγής πληρωμής εισιτηρίου από πλημμέλημα σε πταίσμα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι αρνούνται να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου δεν θα τιμωρούνται με φυλάκιση αλλά με κράτηση και πρόστιμο. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική διάταξη προέβλεπε ποινή φυλάκισης έως και τριών μηνών.
 
Η τροποποίηση του κ. Ρέππα βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, ενώ αντίθετα KKE και ΣΥΡΙΖΑ εναντιώθηκαν στη διάταξη σημειώνοντας ότι διατηρείται ο ποινικός χαρακτήρας του αδικήματος. Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα