Τουριστικό σχέδιο marketing από το Δήμο Μονεμβασίας

Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας συνάντηση εργασίας μεταξύ της Επιτροπής και των...
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τουριστικό σχέδιο marketing από το Δήμο Μονεμβασίας
Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας συνάντηση εργασίας μεταξύ της Επιτροπής και των επαγγελματιών τουρισμού του οικείου δήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της έδρας της ΔΕ Ασωπού στα Παπαδιάνικα, παρουσία και του δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκε το σχέδιο marketing, με βάση το οποίο κινείται ο Δήμος Μονεμβασίας στον τομέα του τουρισμού. Κύριος άξονας του σχεδίου, όπως αυτός συζητήθηκε στη σύσκεψη, είναι η δημιουργία απαραίτητης επικοινωνιακής υποδομής, η οποία περιλαμβάνει:
-Καταγραφή Τουριστικού Χαρτοφυλακίου Δήμου Μονεμβασίας (σημεία ενδιαφέροντος, ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία, τοπικά προϊόντα , μύθοι και θρύλοι, δραστηριότητες, εμπειρίες)
-Δημιουργία του destination brand του Δήμου Μονεμβασίας
-Δημιουργία τουριστικού λογοτύπου
-Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων όπως: κείμενα σε δύο γλώσσες, τράπεζα φωτογραφικού  υλικού, χάρτης, ιστοσελίδα με αμιγώς τουριστικό περιεχόμενο και προώθησή της σε μηχανές αναζήτησης και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης
-Εκπαίδευση υπαλλήλων του δήμου σε θέματα τουριστικού marketing με σκοπό τη στελέχωση γραφείου τουρισμού

Οι παραπάνω δράσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή πρόκειται να ολοκληρωθούν έως τους πρώτους μήνες του 2012, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν δράσεις προβολής, οι οποίες θα αφορούν σε:
-Επαφές με τουριστικούς συντάκτες και tour operators
-Στοχευμένη διαφήμιση σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
-Προσπάθεια ανάδειξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο πεζοπορικός, ο αναρριχητικός, ο θρησκευτικός και ο φυσιολατρικός, οι οποίοι εστιάζονται σε εποχές εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.
-Καθιέρωση του δήμου ως ενιαίο τουριστικό προορισμό και τόπο κύριων πολυήμερων διακοπών

Στην συνέχεια της συνάντησης, αναλύθηκε από τον κ. Δημήτρη Κούτουλα, εμπνευστή του συγκεκριμένου σχεδίου  marketing, το σχέδιο δημιουργίας ενός συμφώνου ποιότητας για την εστίαση, τη φιλοξενία και παρουσίαση της εφαρμογής του στην περιοχή των νησιών του Αιγαίου.

Τέλος, ακολούθησε μία μακροσκελής και γόνιμη συζήτηση, κατά την οποία οι επαγγελματίες με τις τοποθετήσεις τους, έθεσαν ερωτήματα, ανέλυσαν τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και της υποδομής που τους απασχολούν και έκαναν τις δικές τους προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στο δήμο.
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας θεωρεί πως η διοργάνωση τέτοιων συναντήσεων είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του δήμου και των επαγγελματιών του τουρισμού και δεσμεύεται για την επανάληψη τέτοιου είδους δράσεων στο μέλλον.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti