Σε πολυήμερη αποχή οι δικηγόροι της Σπάρτης

Συνεχίζεται ο αγώνας για το Διοικητικό Πρωτοδικείο
Σάββατο, 02 Οκτώβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε πολυήμερη αποχή οι δικηγόροι της Σπάρτης

Αποφασισμένοι για τη δυναμική διεκδίκηση της ίδρυσης και λειτουργίας Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη, δηλώνουν οι δικηγόροι της πόλης μας, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Καστανίδη.
Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, το οποίο μέχρι πριν λίγες ημέρες φαινόταν ότι έπαιρνε σάρκα και οστά αφού είχαν δοθεί οι ανάλογες διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους.
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Δημητράκουλας σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο, έχουν ήδη γίνει οι σχετικές επαφές και μάλιστα είχε σταλεί έγγραφο από τον ίδιο τον υπουργό ότι το αίτημα προωθείται, ενώ το  μοναδικό εμπόδιο που υπήρχε ήταν η διάθεση υπαλλήλων.
Όμως πρόσφατη επιστολή του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη (ΛΤ 23/9), ανέτρεψε το αισιόδοξο κλίμα, ενημερώνοντας το σύλλογο  για «πάγωμα» της υπόθεσης. Ειδικότερα ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με τον κ. Χάρη Καστανίδη, αλλά και σε έγγραφη απάντησή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι ενώ ήταν έτοιμος να προχωρήσει στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, ζήτησε τη γνώμη του γενικού επιτρόπου της Επικράτειας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, ο οποίος απεφάνθη αρνητικά.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη ο σύλλογος αποφάσισε δεκαπενθήμερη αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους, μέχρι τις 11/10.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε χθες το ΔΣ, δια στόματος προέδρου εξέφρασε την έκπληξη όλων των μελών του συλλόγου, για τα παραπάνω αφού όπως τονίστηκε ο γενικός επίτροπος είναι από την αρχή θερμός υποστηρικτής της ίδρυσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη, και μάλιστα ο ίδιος έχει προβεί σε ενέργειες για την στελέχωσή του.
Ο κ. Δημητράκουλας ενημέρωσε επίσης ότι για το προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ με τον επίτροπο κ. Πετρόπουλο καθώς και με τον πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης κ. Κατσίγιαννη, που έχει μετατεθεί στην Αθήνα.
Σκοπός της συνάντησης είναι να αρθεί η αναστολή από τον υπουργό και να προχωρήσει το θέμα. Η πρόταση του συλλόγου είναι  να προχωρήσει η έκδοση του διατάγματος και το νέο Διοικητικό Πρωτοδικείο να λειτουργήσει από το ερχόμενο δικαστικό έτος, έτσι ώστε σ’ αυτό το διάστημα να βρεθούν και οι απαραίτητοι υπάλληλοι.
Επικεντρώνοντας  στην απόφαση αποχής το μέλος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Κομνηνός, παίρνοντας το λόγο, επισήμανε ότι αυτή καμία σχέση δεν έχει με τα επαγγγελματικά ζητήματα των δικηγόρων της Σπάρτης, αλλά είναι καθαρά κοινωνικού χαρακτήρα, όπως και η σύσταση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που θα λύσει πολλά προβλήματα των λακώνων. Στο σημείο αυτό ο κ. Κομνηνός αναφέρθηκε στις χρονικές καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα οι κάτοικοι του νομού μας απευθυνόμενοι στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης, όπου ήδη εκκρεμούν 1141 υποθέσεις συμπατριωτών μας.
Εξάλλου στη χθεσινή συνέντευξη ο κ. Δημητράκουλας ενημέρωσε για έγγραφο της βουλευτή ΝΔ Αθηνών κ. Φωτεινής Πιπιλή η οποία είναι εισηγήτρια νομοσχεδίου με τίτλο «Δικαστική προστασία κατά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων».
Τέλος ο πρόεδρος με την ευκαιρία της δημόσιας αυτής ενημέρωσης εξέφρασε για άλλη μια φορά την πρόθεση του συλλόγου να παίρνει θέση και να συμβάλλει με παρεμβάσεις του στη θετική έκβαση των θεμάτων που απασχολούν την πόλη μας και γενικότερα τη λακωνική κοινωνία, ιδιαίτερα δε, όταν αυτά άπτονται της αρμοδιότητάς του.      
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα