Λύση για τα απορρίμματα

Εγκατάσταση «Θησέα» στο Δήμο Γυθείου
Σάββατο, 02 Οκτώβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λύση για τα απορρίμματα

Μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Συμεών Χατζηχαραλάμπους, το Δημοτικό Συμβούλιο Γυθείου αποφάσισε ομόφωνα τη μίσθωση του σύγχρονου οικολογικού συστήματος ψυχρής επεξεργασίας και ανακύκλωσης αστικών στερεών απορριμμάτων «Θησέας», το οποίο ήδη λειτουργεί πιλοτικά στην Καλαμάτα.
Στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, τονίστηκε ότι πρόκειται για μια λύση πολύ πιο οικονομική από την ισχύουσα αφού το κόστος της μίσθωσης είναι περίπου το 1/3 της δαπάνης που απαιτεί ο εργολάβος για τη μεταφορά των απορριμμάτων.
Άλλωστε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, είναι θετικά -όπως τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος- αφού αφήνει ως υπολείμματα αξιοποιήσιμη καύσιμη ύλη σε μέγεθος φυστικιού.
Ο χώρος εγκατάστασης και λειτουργίας του «Θησέα» στο Γύθειο δεν έχει ακόμη ορισθεί, ωστόσο έχουν υποδειχθεί από τον κατασκευαστή κάποια σημεία στην περιοχή.
Οι δαπάνες της εν λόγω διαδικασίας θα καλυφθούν από το Δήμο σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Λακωνίας. Μάλιστα στην τακτική συνεδρίαση του συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, θα συζητηθεί η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για  συμμετοχή στη χρηματοδότηση του έργου.
Σε δηλώσεις του στο «ΛΤ», ο κ. Χατζηχαραλάμπους  τόνισε, ότι την επομένη της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Γυθείου και της αρμόδιας εταιρείας, θα ξεκινήσει και η διαδικασία της διαχείρισης των σκουπιδιών. Για το λόγο αυτό έκανε έκκληση στους δημότες να κάνουν υπομονή λίγες ημέρες ακόμη. 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα