Επίσκεψη Δ. Δράκου στο Δήμο Ζάρακα

Πνοή στα χωριά θα δώσουν Γεωργία και Κτηνοτροφία
Σάββατο, 02 Οκτώβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίσκεψη Δ. Δράκου στο Δήμο Ζάρακα

Για ενεργό στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για τακτική ανοικτών θυρών της περιφέρειας Πελοποννήσου απέναντι στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους αναφορικά με όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, δεσμεύτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Δράκος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 28/9 στο Δήμο Ζάρακα του νομού Λακωνίας.
Τασσόμενος υπέρ της αναβάθμισης του πρωτογενούς τομέα και εμμένοντας στο πλευρό των λακώνων κατά τις περιοδείες του, ο κ. Δράκος συναντήθηκε με τους επικεφαλής και με μέλη του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Λακωνίας, συζητώντας τα προβλήματά τους. «Σε κίνδυνο τίθεται ακόμα και η βιωσιμότητα του κλάδου, λόγω των χαρακτηριστικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τάσος Βλάχος στον υποψήφιο περιφερειάρχη, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Στη συνέχεια ο κ. Δράκος προέβη σε μία ευρεία τοποθέτηση πάνω στα ζητήματα της κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα, χωρίς ωστόσο να διστάσει να συμπεριλάβει επιμέρους επισημάνσεις, καθώς και ρητές δεσμεύσεις.
«Ο πρωτογενής τομέας είναι η πηγή της ανθρώπινης ζωής με τα αγαθά που παράγει και είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να έχει διαφορετική αντιμετώπιση από όλους τους φορείς» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προσθέτοντας:
«Εμείς από την περιφέρεια δεσμευόμαστε να έχουμε πάντα τις πόρτες ανοιχτές και να συζητάμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν στο τομέα αυτό. Στόχος μας είναι να δώσουμε στον πρωτογενή τομέα τη σημασία που του αξίζει και να τον στηρίξουμε σε όλα τα επίπεδα. Όσο για το θέμα των αδειοδοτήσεων των σταβλικών εγκαταστάσεων, θα πιέσουμε για τη δημιουργία ειδικού φορέα που θα αποτελείται από ειδικευμένους επιστήμονες, με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας, τη μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και την ανάθεση των εξόδων στη πολιτεία. Το θεωρούμε δεδομένο ότι στο πρόβλημα θα δοθεί λύση και μάλιστα άμεσα».
Με τη χαρακτηριστική φράση «είναι στο χέρι μας να δώσουμε την πνοή και πάλι στα χωριά της περιφέρειας και αυτό θα γίνει μόνο με οργανωμένες επεμβάσεις τόσο στη Γεωργία όσο και στην Κτηνοτροφία» υπογράμμισε ο Δ. Δράκος, καταλήγοντας στην τοποθέτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα