Χρέος της Πολιτείας η στήριξη του «Σπάρταθλον»

Τους υπουργούς Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, έχει ως αποδέκτες, η...
Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρέος της Πολιτείας η στήριξη του «Σπάρταθλον»

Τους υπουργούς Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, έχει ως αποδέκτες, η πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκου, για το θέμα στήριξης και προβολής του «Σπάρταθλον».
Σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν αγώνα στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές από ολόκληρη την υφήλιο ακολουθώντας τη διαδρομή που διήνυσε πριν από 2.500 χρόνια ο αθηναίος αγγελιοφόρος Φειδιππίδης, ο κ Αποστολάκος τονίζει την ανάγκη στήριξης της διοργάνωσης.
Ο λάκωνας βουλευτής μιλά συγκεκριμένα για «χρέος που πρέπει να υπηρετείται από όλους και κυρίως από την Ελληνική Πολιτεία και τις κυβερνήσεις που την εκπροσωπούν». Δυτυχώς όμως -προσθέτει- το σημαντικό αυτό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός δεν έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια, της προσοχής και της στήριξης που του αρμόζει.
Αναφερόμενος δε, στο φετινό επετειακό χαρακτήρα του αγώνα με τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα και τη διαδρομή του Φειδιππίδη, ο λάκωνας βουλευτής, επισημαίνει ότι αν και το αναμενόμενο θα ήταν η έμπρακτη και ουσιαστική συμβολή της  Κυβέρνησης  στο «Σπάρταθλον 2010», τα συναρμόδια Υπουργεία επέδειξαν προκλητική αδιαφορία παρά τις εκκλήσεις και τα αιτήματα των συνδιοργανωτών.
Μετά τα ανωτέρω και με τη φράση «η αρνητική και ζημιογόνα αυτή κρατική πολιτική θέτει για άλλη μία φορά την ελληνική περιφέρεια στο περιθώριο και ναρκοθετεί την εν γένει ανάπτυξη της Λακωνίας», ο κ. Αποστολάκος θέτει στους δύο υπουργούς τα εξής ερωτήματα:  
- Για ποιους λόγους τα αρμόδια υπουργεία δεν συμμετέχουν ενεργά και έμπρακτα στη στήριξη της διοργάνωσης του αγώνα «Σπάρταθλον»;
- Προτίθενται να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την προβολή και την αναβάθμιση των μελλοντικών διοργανώσεων του «Σπάρταθλον», εξασφαλίζοντας παράλληλα την τουριστική ανάδειξη και ανάπτυξη της Σπάρτης και του νομού Λακωνίας ευρύτερα; 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti