Συνάντηση Κ. Φούρκα με Γιατρούς και Πολύτεκνους

Ελπιδοφόρες προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου
Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Κ. Φούρκα με Γιατρούς και Πολύτεκνους

Σε διαρκή επαφή με συλλογικούς φορείς του τόπου βρίσκεται ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σπάρτη Νέα Εποχή», προκειμένου να ενημερωθεί για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε κοινωνική ομάδα.
Στο πλαίσιο των συναντήσεών του, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κώστας Φούρκας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20/9 επισκέψεις στα γραφεία του Ιατρικού - Οδοντιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, καθώς και του Συλλόγου Πολυτέκνων Σπάρτης.

Κατά τη συζήτηση που είχε με γιατρούς και οδοντιάτρους, ο κ. Φούρκας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Νίκο Καλογεράκο για τα χρόνια, αλλά και επίκαιρα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σπάρτης και το Κέντρο Υγείας Καστορείου, αλλά και τις ταμειακές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι ιδιώτες γιατροί από το ΙΚΑ.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Ηλίας Αποστολάκος, αναφέρθηκε επιπλέον στις προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσει ο νέος δήμαρχος και η δημοτική αρχή, για να εξασφαλιστεί στην πόλη μας η υγιεινή διαβίωση των κατοίκων, με μέτρα για την καθαριότητα που σήμερα είναι ανύπαρκτη, την αύξηση του πρασίνου κλπ.

Ο κ. Φούρκας από την πλευρά του δεσμεύτηκε, μετά την εκλογή του, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε πως θα είμαστε μια δημοτική αρχή που δεν θα σταθεί απλά δίπλα σας, αλλά θα μπει μπροστά σε όλες τις διεκδικήσεις. Θα είναι η αιχμή του δόρατος».

«Θα πρέπει επιτέλους και η Σπάρτη να απαιτήσει νέο νοσοκομείο, που να διαθέτει την τεχνολογική αλλά και τη ξενοδοχειακή υποδομή, στο πλαίσιο των απαιτήσεων του 21ου αιώνα», σημείωσε ο ίδιος, για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «οποιαδήποτε παρέμβαση στο υπάρχον κτίριο αναμένεται να έχει πολλαπλάσιο κόστος με αμφισβητούμενα οφέλη».

Επίσης ενημέρωσε ιατρούς και οδοντιάτρους ότι είναι έτοιμη η μελέτη σκοπιμότητας επέκτασης του Διοικητηρίου και έχει ήδη εκδηλωθεί το ενδιαφέρον του ΙΚΑ, το οποίο έχει καταθέσει κτιριολογικό σχέδιο έκτασης 2.400 τ.μ., που θα καλύπτει τις διοικητικές ανάγκες, αλλά και τις ανάγκες των ιατρείων του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ενημέρωσε, εξάλλου, πως εξετάζεται η δημιουργία από το νέο δήμο νομικού προσώπου, που θα μπορέσει να συνεχίσει το επιτυχημένο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ επιπλέον στόχος είναι η εισαγωγή στο Δήμο Σπάρτης του θεσμού του «Κοινωνικού Φαρμακείου». Το έργο ενός τέτοιου θεσμού θα είναι να προμηθεύει φάρμακα σε τιμές κόστους, ενώ θα παρέχει ειδική έκπτωση στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Φούρκας είχε επισκεφθεί το Σύλλογο Πολυτέκνων, όπου η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ τού εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των πολυτέκνων αλλά και ο σύλλογός τους.

Ο κ. Φούρκας κατέγραψε και δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα προβλήματα και τα αιτήματα του συλλόγου, στο πλαίσιο των αυξημένων αρμοδιοτήτων της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και πέρα από αυτές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, ότι δεν σταματώ στις αρμοδιότητες και στο “γράμμα του νόμου”, αλλά παρεμβαίνω δυναμικά και διεκδικώ συνεχώς το καλύτερο για τον τόπο και τους πολίτες μας».

«Στόχος μας» συνέχισε ο κ. Φούρκας «είναι να δημιουργήσουμε και στην πόλη μας το θεσμό του “Κοινωνικού Παντοπωλείου”, που έχει εφαρμοστεί και αλλού με επιτυχία, για τη στήριξη των ατόμων και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Το “Κοινωνικό Παντοπωλείο” θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει δωρεάν προϊόντα με την επίδειξη κάρτας που θα εκδίδεται από την Πρόνοια». 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti